Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Pomóżcie mi ......PROSZE ! ! ! !

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Proponuje koledze albo pojsc do psychologa.....
    Vitez, czy Ty się aby na pewno dobrze czujesz? Facet pisze swojego pierwszego posta, a Ty go wysyłasz do psychologa ! To ma być Twoim zdaniem dowcipne czy pouczające?
    Czy znajdzie sie ktos ,jakis dobry czlowiek ,ktory pomoze mi w zmianie softu w canon-ie 300d ....
    Keyloock,
    1. Tak jak proponuje Vitez podaj miasto, z którego jesteś to może ktoś z sąsiadów Ci pomoże,
    2. Zmiana softu nie jest obowiazkowa, mam poważne wątpliwości, czy na tym etapie Twojej "znajomości" z 300D jest to absolutny priorytet,
    3. Jak już się oswoisz ze swoim sprzętem i naprawdę zacznie Ci brakować funkcji zablokowanych w oryginalnym sofcie, to wtedy go wgraj. Ja wgrałem soft kiedy kupiłem lampę 420ex i potrzebowałem korekcji i synchronizacji 1/200.
    4. Nie przejmuj się postem Kolegi Moderatora - potraktuj to jako wypadek przy pracy.
    5. Jeśli koniecznie chcesz wgrać ten soft to kup zewnętrzny czytnik CF i użyj sposobu proponowanego przez dvd2divx - naprawde jest to banalnie proste. Comp widzi CF jako dysk zewnętrzny, na którym zapisujesz plik. Po włożeniu karty do aparatu, aparat pyta czy chcesz zrobić update - wybierasz opcję OK.. i już.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

To wszystko co wyżej jest prawda. Z jednym zastrzeżeniem - plik jaki ściagniesz od Wasyla jest nierozpakowany. Musisz go rozpakować i dopiero to co sie pokaże wgrać na CF. Reszta jak wyżej.
    pozdr.
    krecio
    PS. A Vitezem się nie przejmuj, mnie wczoraj op... za to, że się Go posłuchałem i kupiłem szkiełko jakie zachwalał. Taki On po prostu jest.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Na nic wasze rady. Wyraznie widac ze kolega chce by ktos to za niego zrobil bo on sie boi uszkodzic sprzet, wiec jak cos sie stanie to nie bedzie jego wina .

Proponuje koledze albo pojsc do psychologa by nauczyc sie wierzyc w siebie i przelamac obawy , albo walnac pare setek na odwage i dopiero po nich wykonywac powyzsze rady
    Ewentualnie podaj miasto z jakiego jestes to moze znajdzie sie odwazny co wezmie ta straszna odpowiedzialnosc na siebie ... bo dziwne ze sie boisz gdy masz tu na forum tyle przypadkow udanego hakowania firmware a zadnego nieudanego (chyba ze komus sie nie udalo bo nie umial i musial zrobic jeszcze raz - uzkodzenia 300D nie zauwazylem nigdzie).
    nie ująłbym tego lepiej

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez keyloock
    Dzieki za pomoc nawet sie niespodziewalem ze tak zbesztany zostane ,tylko przypomnijcie sobie jak wy reagowaliscie przy pierwszych kontaktach z takimi sprzetami.
    A psycholog tu mi nie pomoże ,popostu mam pecha przy takich rzeczach ,juz trzy razy cos flashowalem i 3 razy sie pojeba...... .
    Ale jeszcze raz wszystkim wam dziekuje i Pozdrawiam
    Sorry za wypowiedz naszego moderatora... trzeba mu wybaczyc. Jesli chodzi o wczesniejsze wypowiedzi to zrob tak jak chlopcy zalecaja, nie moze sie stac nic zlego, poniewaz to tylko software i tylko on moze zostac zepsuty (ze sprzetem sie nic nie dzieje zlego), ja przechodzilem tak samo emocjonalnie jak musialem instalnac 3 poprawki biosa i kilkadziesiat w systemie w swoim laptoku . Zycze powodzenia, a posty moderatora Vitez'a zignoruj... taka rada na przyszlosc .
    10D + Stuff

keyloock
    Guest

Domyślnie

Wielkie dzieki chlopaki za słowa pociechy .
    Kiedys jak sie spotkamy to wam browara postawie.

[ Dodano: 12-09-2004 ]
    Chłopaki to działa!!!!!
    Wprawdzie u psychologa niebyłem ,ale zrobiłem to(upload)Dzięki wam.
    Jeszcze raz wielkie DZIĘKI.
    Mam nadzieje ,że ten post przyda się innym laikom takim jak ja.
    Pozdrawiam Wszystkich i życzę pięknych i udanych zdjęć.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak to jest jak ludzie do wszystkiego tak powaznie podchodza. A to mi zazwyczaj zarzucaja zebym wyluzowal bo sztywny jestem. Ehh wy hipokryci - wyluzujcie

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Vitez, po prostu idz do psychologa (bez usmieszku tym razem, jak ktos chce to niech sobie wstawi).
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW
    Vitez, po prostu idz do psychologa (bez usmieszku tym razem, jak ktos chce to niech sobie wstawi).
    Nie małpuj mnie

dvd2divx
    Guest

Domyślnie

Ciekaw jestem czy ktoś z Was próbował wgrać firmware na kartę za pomocą Canon Camera Plugin'a do Total Commandera http://www.sagunov.narod.ru/CanonCamV15.rar. Teoretycznie powinno się to udać ...

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Panowie, jako Moderator przywrócony po kilku dniach wygnania, czyli Obrońca i Strażnik tego Forum mówię WYLUZUJCIE.
    NIE UPOKAŻAJMY SIĘ NAWZAJEM. PROSZĘ.
    //mj

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów