Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Modyfikowanie zdjęć przy wgrywaniu na Picasaweb

Unhappy Modyfikowanie zdjęć przy wgrywaniu na Picasaweb

Dotychczas korzystałem do hostowania zdjęć w sieci z picasaweb tj. usługi dostarczanej przez googla (https://picasaweb.google.com/). Niestety ostatnio zauważyłem, że picasa mocno zmodyfikowała wgrane przeze mnie zdjęcie (wcześniej nie było takich ingerencji), względem oryginału jest ono zdecydowanie jaśniejsze, zmieniony jest delikatnie WB i widać pogorszenie jakości. Nie jest to kwestia ustawień przeglądarki, sprawdzałem efekt zarówno pod IE jak i FF oraz na kompie ściągając zmienione zdjęcie z picasy. Zdjęcia wgrywam poprzez www, nie korzytam z aplikacji Picasa do obróbki zdjęć, która z tego co się orientuje umożliwia też eksport zdjęć do Picasaweb. Poniżej widać problem:

http://pics.tinypic.pl/i/00432/0jdof1oprb52.jpg

Czy modyfikowanie zdjęcia przez picasaweb można jakoś wyłączyć? Czy zdjęcia są modyfikowane od jakiegoś konkretnego rozmiaru/wagi w celu ograniczenia ich wielkości? Będę wdzięczny za pomoc w tym zakresie.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Modyfikowanie zdjęć przy wgrywaniu na Picasaweb

Ja nie zauważyłem u siebie takiego problemu, ustawiam tylko rozmiar zdjęć do jakiego chcę wgrać. Używam Picasy do udostępniania zdjęć rodzinie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bytom

Od paru dni też zauważyłem ten efekt, pojawia się prostokąt "poprawione przytrzymaj aby zobaczyć oryginał" i wtedy możesz zobaczyć jak wygląda wgrane foto przez Ciebie a mimo to wyświetla się później poprawiona kopia przez google pic. Sam co prawda dużo czasu nie szukałem - dlatego też rozwiązania nie znalazłem ale może ktoś jednak poświęcił temu trochę uwagi
    sporo chęci mało pieniędzy

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ja tam problemu nie widzę, w darmowych programach trzeba się pogodzić z minimalnie gorsza jakością

Cytat Zamieszczone przez Pascalekk Zobacz posta
    Sam co prawda dużo czasu nie szukałem - dlatego też rozwiązania nie znalazłem ale może ktoś jednak poświęcił temu trochę uwagi
    Szukałem wcześniej na zagranicznych portalach i poza marudzeniem ludzi nic nie znalazłem ale teraz jeszcze poszukałem w centrum wsparia google i znalazłem kilka ciekawych wątków:

https://productforums.google.com/for...pl/T0n2kEp7fPI
    https://productforums.google.com/for...ę/G1CRQLpjF6E

Szczególnie ten drugi może okazać się pomocny, okazuje się, że po przejściu z usługi Picasaweb na Google+ można się pozbyć tego problemu a co więcej korzystać z większych limitów jeśli chodzi o przestrzeń jaką można zajmować zdjęciami. Jeszcze tego nie sprawdzałem ale mam nadzieję, że do wieczora jak będę mieć więcej czasu to mój problem będzie już rozwiązany

Cytat Zamieszczone przez becekpl
    ja tam problemu nie widzę, w darmowych programach trzeba się pogodzić z minimalnie gorsza jakością
    Minimalnie gorszą jakość bym przebolał (o ile faktycznie byłaby minimalna) ale zmiana jasności i WB dyskwalifikuję jak dla mnie usługę w takim kształcie.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Przed chwilą zrobiłem wrzutę fotek dla rodziny na piacasę przez program Picasa w wersji 3.9.0.
    Żadnych zmian nie mam.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów