Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Padła mi karta CF

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie Padła mi karta CF

Witam. Po powrocie ze ślubu okazało sie ze jedna karta sandisk'a 8gb padła. Aparaty pytają o format a na kompie pliki sie nie otwierają. Niektóre nie maja daty obok nazwy, nazwy plików sie pozmienialy a rozszerzania zmieniły sie na sr2. Ktoś ma jakieś pomysły ma jakieś oprogramowanie? Niestety na karcie mam wszystkie ujęcia z 24l i 35l z ceremonii i zostały mi sie tylko te z 85 i 135 .
    Najlepsze z tego wszystkiego ze to był chyba najważniejszy ślub na jakim byłem

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Padła mi karta CF

było takich kilka tematów, wraz z rozwiązaniem
    nie chce mi się szukać ale to nie mnie powinno zależeć...

Uzależniony

czyli że jest rozwiązanie takiej sprawy ?

Coś już napisał Awatar nniwi
    Miasto
    Wrocław

EASEUS Photo Recovery może się uda
    pozdrawiam

Miasto
    UK

Dziękuje. Sorry siedzę na komórce bo nie ma mnie w domu w ten weekend.

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Dziękuje. Sorry siedzę na komórce bo nie ma mnie w domu w ten weekend.
    Miałem to samo, w 60% okazywało się, że czytnik (tani) uwalał mi karty także zwróc na to uwagę. Mieszał mi nazwy plików i wykrzaczał je :P
    Po pierwsze w takiej sytuacji nie formatuj karty! i nie zapisuj zdjęć bo je nadpiszesz i po temacie. Program polecam : Badcopy Pro , odzyskuje mi 99%-100% zdjęc w takim wypadku, tylko inne nazwy są ale nawet exif zachowuje, przy wyborze wybierasz odpowiednie rozszerzenie które chcesz odzyskać.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Coś już napisał Awatar adampa

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Miałem to samo, w 60% okazywało się, że czytnik (tani) uwalał mi karty także zwróc na to uwagę. Mieszał mi nazwy plików i wykrzaczał je :P
    Po pierwsze w takiej sytuacji nie formatuj karty! i nie zapisuj zdjęć bo je nadpiszesz i po temacie. Program polecam : Badcopy Pro , odzyskuje mi 99%-100% zdjęc w takim wypadku, tylko inne nazwy są ale nawet exif zachowuje, przy wyborze wybierasz odpowiednie rozszerzenie które chcesz odzyskać.
    Potwierdzam, miałem też takie problemy przez badziewny czytnik. Kupiłem HAMA i problem zniknął. A co do odzyskiwania to życzę cierpliwości, bo raz zadziała ten program, a raz inny. Metoda prób i błędów... W wujku Googlu znajdziesz programy, a ja kiedyś odzyskałem zdjęcia przy uzyciu 4 z kolei programu, ale odzyskałem tak, że widziałem zdjęcia również skasowane kilkanascie sesji temu. Powodzenia

ImageRescue od Lexara spróbuj

Miasto
    UK

Dzieki Ketras o czytniku nie pomyslalem a rzeczwyscie ostatnio kupilem nowy (jakis tak tani). Chyba bede musial zainwestowac w cos lepszego.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Ja bym się bał tego typu wpadek i używał sprzętu na 2 karty oraz dał zapis RAW na jednej i JPEG na drugiej. Ale to jeśli bym był zawodowcem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów