Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: [warszawa] Szybki plener - ptaki

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie [warszawa] Szybki plener - ptaki

Wlasnie sprawdzielem na jutro pogode,
    i ma byc rano raczej ladnie ;-)... wiec sobie pomyslalem ze sie przejde nad wisle w okolicach Hutnika zapolowac na mewki, rok temu bylo tak jak nizej, trzeba sie troche przejsc do tych mewek ale warto, zima mozna tez spotkac duzo innego ptactwa, min czaple siwą, tylko mi do niej mm zabraklo ;-)...

Sa chetni? to sie mozemy umowic dokladnie...

EDIT: spotykalibysmy sie pewnie rano kolo 6-7 np na pl.Wilsona i dalej juz samochodem ja moge wziasc 3 osoby...
    EDIT2 bede o 6:45 pod 'kioskiem' MZA przy parku Żeromskiego czekam do 7:00, ale cos widze ze zbyt szybki ten plenerek ;-)...

mapka gdzie to jest, jak by ktos chcial sobie po zoomowac : LINK

oraz zaznaczenie gdzie ;-)

Ostatnio edytowane przez Jac ; 05-03-2006 o 01:06

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no i juz po :-), byli wszyscy ktorzy sie zapowiedzieli czyli tylko ja ;-) zdjecia TU, nie ptaki niestety :-(

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Ciekawie, ciekawie. Pastelowo, lubie pastele a szczególnie dobre. Podeślij exifa. Mocno PS owałeś?

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Standardowa obrobka ze tak powiem, (najpierw WB i levele, saturacja, kontrast i usm po resize) a co do danych to iso400 lub 200 f/8 i czasy ~1/60 1/40, ogniskowa ~17mm... a i polarek ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

Czesc Jac,

kurcze, szkoda, ze dopiero teraz przeczytalem Twojego posta, sam bym sie bardzo chetnie z Toba zabral, tym bardziej, ze widze iz sporo bym od Ciebie podpatrzyl w kontekscie techniki.

Mam pytanie - gdzie dokladnie robiles te zdjecia ? Hutnik to okolice Huty Luchcini (nie pamietam, jak to sie pisze, sorry) ?

Nie planujesz takiego wypadu w przyszly weekend ?

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ja wczoraj zadecydowalem ~21:00 ze pojde dzis na plenerek, wiem ze troche pozno ;-) no ale pomyslalme ze moze ktos zdazy przeczytac, jak widac sie pomylilem, w pierwszym poscie jest mapka dokladnie gdzie bylem, a co do przyszlego tygodnia to niewiem jak z czasem bedzie no i z pogoda mniej wiecej, pewnie kolo czwartku-piatku bede cos wiedzial... to sie w razie co jak by miala nastapic kontynuacja dopisze w tym watku...
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 05-03-2006 o 17:47

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Jac zdjecia bardzo ładne.. Dobrze że nie miałeś kontaktu z ptakami Wiesz ptasia grypa już jest w polsce.. Do roboty mnie nawet ściagneli.. Tak wiec uważać na ptaki.. nie dotykać
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Jac zdjecia bardzo ładne.. Dobrze że nie miałeś kontaktu z ptakami Wiesz ptasia grypa już jest w polsce.. Do roboty mnie nawet ściagneli.. Tak wiec uważać na ptaki.. nie dotykać
    Dzieki, ptakow w okolicy bylo sporo :-) wszystkie zywe i to one bardziej uwazaly na mnie niz ja na nie... ale oczywiscie myslalem tez i o ptasiej grypie, z drugiej zas strony nie ma co popadac w skrajnosci i sie od ptakow izolowac bo wirus nie jest az tak niebezpieczny jak podaja _koncerny_farmaceutyczne_ ... ile ja bym dal zeby podejsc jedna z trzech czapli ktore sobie przelatywaly obok ;-) (~40m) mnie ... ale niestety to musi byc dluzsza wycieczka niz godzina (z dojazdami 1,5), ten plenerek byl ekspresowy nagle sie zaczal i szybko skonczyl...

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Pracuje w Głównym Inspektoracie Weterynarii.. Zapewniam Cię że to nie koncerny farmaceutyczne zabiły ponad 100 osób w azji..
    Wracając do zdjęć to z czym szedłeś na te ptaki?
    Fajnie sie musi je pstrykać jak się ma 400/2,8 IS + TCx1,4...
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nastepnym razem daj znac troche wczesniej... tez sie przymierzam troszke popolowac na nadwislanskie ptaki a miejsce ktore pokazales do znanych i lubianych podobno nalezy (tylko transportu nie mam ).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów