Zamieszczone przez
szwayko
Ja akurat jestem po Toskanii. W tym roku do 5D miałem w małej lekkiej torbie na ramię 5D+28/2.8+40/2.8+100/2.0. W lekkim nie fotograficznym plecaku w futerałach 24/1.4II i 70-200/4L.
W normalnym zwiedzaniu miasteczek to co w torbie - taki lekki zestaw sprawdził się idealnie - na szyji nie ciążył i na ramieniu też. Plecak brałem zawsze bo w aucie wolałem nie zostawiać 2xL poza tym był jeszcze na wodę i jakieś zakąski. W plecaku cięższe szkła tak nie ważą jak na szyji czy ramieniu. Potem jak w samochod na turystyczne drogi od razu na tylnim siedzeniu miałem 5D+70-200/4L na szybkie postoje i krajobrazy, acha jeszcze miałem TC1,4x dość często na stałe. 24L dwa razy uzywałem jak robiłem wieczorowo-nocne zwiedzanie miasteczek. A tak w dzien glownie wymiania 28/2.8 i 40/2.8 - swietne male i lekkie szkla.
Acha i do wszystkich polary. Rok temu mialem 70-200/2.8, a w tym roku wymienilem sie na wyjazd z sasiadem na 70-200/4L i było dużo lepiej z waga i poręcznością. Od tej pory zawsze bede bral 4L zamiast 2.8.