Witam , chcialbym robic zdecia na slajdach, ogladajac galerie innrch osob jestem pod wrazeniem , lecz nie wiem jak to z nimi jest dokladnie . Jaki film wybrac , jak zrobic aby zrobic i nie zepsuc![]()
Witam , chcialbym robic zdecia na slajdach, ogladajac galerie innrch osob jestem pod wrazeniem , lecz nie wiem jak to z nimi jest dokladnie . Jaki film wybrac , jak zrobic aby zrobic i nie zepsuc![]()
Kup Fuji Sensia 100 lub 200 ASA, Agfa, Kodak Elite. Jeżeli nie chcesz mieć ziarna na zdjęciach to czułość 100ASA.
pzdr
Qiq
~~~~~~
http://www.plonacypromyk.i365.pl
EOS 10D, EOS 50e+BP, 4.0-5.6/75-300usm, 4.5-5.6/38-76 (tfu!), AL-1QF, 1.8/50,
Benbo Trekker + Manfrotto 141RC
Ja bym raczej polecil Provie 100F badz Velvie.. ale 50'tke..
Sam pstrykam na provii100f i owej velvii50, ale nie chciałem na dzień dobry zapodawać drogich filmów. Można sobie popróbować na tańszych, a potem zaszaleć na Velvie 100 :wink:Zamieszczone przez Czacha
pzdr
Qiq
~~~~~~
http://www.plonacypromyk.i365.pl
EOS 10D, EOS 50e+BP, 4.0-5.6/75-300usm, 4.5-5.6/38-76 (tfu!), AL-1QF, 1.8/50,
Benbo Trekker + Manfrotto 141RC
Hm , trzeba bedzie sie zastanowic nad wyborem filmu, no i oczywiscie technika wykonywania nimi zdjec
Ile w waszych miejscowosciach kosztuja - sensja provia i velvia ?
Szukaj raczej na allegro.. jak znajdziesz Velvie i Provie ok. 20-22zl to juz jest dobrzeMysle ze nie ma sensu oszczedzac na materiale... nie baw sie w Sensie i inne "Ekłikolory"... Provia & Velvia.. jedyny rozsadny wybor ...
Ok, ale jak nie mam kasy to jest cos na allegro . U mnie jest jeden chyba sklep ktory oferuje slajdy (koszalin wiocha), jak sie spytalem sprzedawcy czy sa z lodowki to zaczol cos krecic ze to nie sa filmy profesjonalne ( a provia ? ) i ze ich nie trzymaja w lodowce , nie kumam podejscia wlasciciela sklepu do tematu .A do tego cyny porazka. Chcialbym nie kupywac filmow na allegro bo skad mam pewnosc ze sa przechowywane w odpowiednich warunkach , a nie np. na gieldzie w pelnym sloncu.
Ja bym sprobował na fomapan R slajd czarnobiały cena ok 14 PLN czulosc 200![]()
albo kodaka 200 supercolor ma fajne kolorki nasycone
Pomyslimy zobaczymy co wybrac, jak narazie szukam slajdow , gdzies w jakis sklepach internetowych co maja tez zwykly sklep , bo u mnie to porazkaehehe