Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 580 EX II pytanie

Widok wątkowy

Domyślnie 580 EX II pytanie

Witam, kilka dni temu przesiadłem się z 430 EX II na 580 EX II. Fotografuję na weselach itp. potrzebowałem więcej światła bo czasami sale weselne są oświetlone jak mój przedpokój. Odkąd używam 580 EX II mam wrażenie że jest słabsza od 430. Dlatego że gdy miałem założoną 430, to przy przysłonie 3.5 iso 2500 miałem czasy około 1/100. Teraz gdy zakładam 580 ustawienia praktycznie takie same, warunki oświetleniowe dobre (biały sufit, białe ściany, trochę światła zastanego oraz jakieś lasery światełka itp. czasy w granicach 1/40 - 1/60 przy tych czasach "zamrożenie" tańczących osób jest raczej mało prawdopodobne. I w pewnym momencie poczułem że coś chyba jest nie tak, wcześniej dawałem radę z 430 a teraz 580 nie daje rady ? Czy może mi ktoś poradzić / doradzić co zrobić lub co robię źle? Może lampa jest uszkodzona ?

Z góry dzięki za pomoc.

Dodam jeszcze czym robię zdjęcia : 5d MK II + 28mm 1.8 + 580 EX II (czasem robię w trybie av ustawiam wtedy podczas zabawy weselnej iso 2500, przysłona 3.5 a czas dobiera puszka automatycznie i wtedy wychodzą czasy 1/40 itp.)
    Ostatnio edytowane przez McKiller ; 12-08-2013 o 13:34

Uprawnienia umieszczania postów