-
Dopiero zaczyna
Odp: Sigma 17-50 2.8 EX - problem/ostrzegam!
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy obiektywów Sigma.
Miałem obiektyw Sigma 30/1.4 EX który od początku miał błąd Front Fokus.Zawiozłem do Najlepszego serwisu Sigmy w Gdyni. Byłem zadowolony jak jasna cholera z szybkości usunięcia wady, Na drugi dzień telefon z serwisu. Obiektyw sprawny do odebrania. Czar radości prysnął jak wykonałem parę zdjęć po powrocie do domu. Po moim teście z domowym zaciszu wyszło,że zawiozłem z FF i odebrałem z FF. Pani w serwisie biła się w pierś, że dokonali wszelkiej staranności podczas regulacji. Nawet wystawili mi atest, że obiektyw jest sprawny. Więc spakowałem wszystko w kartonik i z pismem przewodnim wysłałem do sklepu. Pismo oczywiście treści,że jest niezgodność towaru z umową. Trochę się krzywili ale ostatecznie wymienili i obiektyw na inny egzemplarz też 30/1.4 ale serii DC. Ku mojemu zdziwieniu robiąc testy w sklepie obiektyw ten też miał wadę Front fokus. Ale dokupiłem urządzenie USB Dock Teraz sam mogę ingerować w ustawienia. Już nie mam problemów z ostrzeniem. Co prawda trochę droższe rozwiązanie problemu.
Wszystkim posiadaczom Sigmy Życzę wytrwałości w rozwiązywaniu problemów.
Uprawnienia umieszczania postów