Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pomoc

Tomek26
    Guest

Domyślnie Pomoc

Witam,

Moja prosbe kieruje do osob mieszkajacych w Bydgoszczy.

27.02 wplynelo zamowienie na aparat NIKON S2, w celu potwierdzenia zamowienia zadzwonilem do klienta. Po rozmowie telefonicznej ustalilismy, ze klient wplaci gotowke na konto (1000 zl) i wysle faxem potwierdzenie. Potwierdzenie odebralem po 30 min. Niestety dzis jest 03.03 i pieniedzy na koncie dalej nie ma. Probowalem skontaktowac sie z klientem telefonicznie ale Pani milym glosem informuje, ze abonent czasowo niedostepny. Wyslalem maila i takze odp. brak.....
    Zaczyna mnie ta sytuacja niepokic i tak sobie mysle, ze dalem po prostu sie oszukac, chociaz potwierdzenia, ktore dostalem wyglada na prawdziwe, jest pieczatka agencji PKO, z data 27.02. Link do faksu:

http://img325.imageshack.us/my.php?image=fax5uk.jpg

Dzis zadzwonilem na informacje telefoniczna w Bydgoszczy i poprosilem o podanie nr telefonu na adres, ktory zostal podany przy zamowieniu oraz na faksie ( klient poprosil, zeby aparat wyslac na inny adres w Bydgoszczy, mial to byc prezent dla syna ) i niestety ale Pani na informacji powiedziala, ze ani pod jednym i drugim adresem nie ma osoby o takim i nazwisku. Aparat zostal wyslana firma kurierska STOLICA i jest podpis osoby odbierajacej paczke.

W poniedzialek pojade do banku PKO z tym potwierdzeniem wplaty, ktore dostalem i opisze cala sytuacje, niech zadzwona do agencjii PKO w Bydgoszczy i sprawdza czy byla w ogole taka osoba i wplacala pieniadze. Jezeli okaze sie, ze nie to sprawe zglosze na policje.

Moja prosbe kieruja do osob bedacych z Bydgoszczy czy sa wstanie podjechac na podane przeze mnie adresy i sprawdzic kto tam mieszka ( nazwisko, imie oczywiscie dane podam na PW ). Byc moze taki przelew idze dluzej niz kilka dni i niepotrzebnie panikuje ale wylaczony telefon, nazwisko osoby nie figuruje pod podanymi adresami..... kaze mi myslec, ze po prostu dalem sie oszukac na 1000 zl, niby nie jest to duza kwota ale miec a nie miec.....

Pozdrawiam
    Tomasz

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Tomku , myślę że nie musisz się denerwować . Czas wpłynięcia kasy z agencji PKO na konto odbiorcy , jest porównywalny z pobraniem pocztowym , czyli koło tygodnia . Gdyby wpłata była dokonana w oddziale PKO , pieniądze miałbyś już na koncie .

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Stary nie masz co kombinowac, tylko zbierz wszytkie papiery, dokumenty wydrukuj korespondencje i idz na policje, Chyba niestety dales sie nabrac.
    Pamietaj fax nie jest dokumentem, podobnie jak ksero...

EDIT: upsss nie spojrzalem na daty... ale 5 dni to jest troch... w poniedzialeknajpozniej bym poszedl na policje... tymbardziej ze kontakt z tym gosciem sie urwal...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie zebym straszyl, ale faks to jest jeden z gorszych mozliwych sposobow na zalatwianie czegokolwiek. A juz napewno na podejmowanie decyzji na podstawie faksu czegos tam...

Takie potwierdzenie z pieczatka to sie robi w najgorszym wypadku 15 min (duzo wypelniania ) i nie odroznisz od faksowanego oryginalu nawet najmarniejszej atramentowki. Na sieci zreszta byly swego czasu poradniki o przekretach przez faks.

A przy obecnych jakosciach z roznych urzadzen odradzam nawet oryginalne blankiety fotografowane czy skanowane w kolorze i mega rozdzielczosci. Podrobic idealnie pieczatke to naprawde nie problem... odroznic od prawdziwej za to wielka sztuka, i to przy fizycznym posiadaniu papieru w rekach.
    ...

Domyślnie

Daj dane na pw ktore chcesz sprawdzic wysle Ci kto tam mieszka...

Tomek26
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Tomku , myślę że nie musisz się denerwować . Czas wpłynięcia kasy z agencji PKO na konto odbiorcy , jest porównywalny z pobraniem pocztowym , czyli koło tygodnia . Gdyby wpłata była dokonana w oddziale PKO , pieniądze miałbyś już na koncie.
    staram sie i mam nadzieje, ze wplyna ale przeczucie mowi mi co innego....

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Stary nie masz co kombinowac, tylko zbierz wszytkie papiery, dokumenty wydrukuj korespondencje i idz na policje
    W poniedzialek udam sie do PKO i zobaczymy czy tam sie cos dowiem, jezeli okaze sie, ze nie bylo zadnego przelewu to zglaszam to na policje.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Nie zebym straszyl, ale faks to jest jeden z gorszych mozliwych sposobow na zalatwianie czegokolwiek. A juz napewno na podejmowanie decyzji na podstawie faksu czegos tam...
    w ogole nie staszysz.... ale skoro ktos sobie zadal trudu z pieczatka to mogl zamowic drozszy aparat np. 350D....

Cytat Zamieszczone przez Feelip
    Daj dane na pw ktore chcesz sprawdzic wysle Ci kto tam mieszka...
    Poszlo na pw, dzieki wielkie

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wpłata gotówki w agencji PKO i przelew do Multibanku - kase powinieneś mieć na koncie następnego dnia po wpłacie, a najdalej w ciągu dwóch dni. Jeżeli do tej pory nie masz na koncie zapłaty to sprawa jest mocno podejrzana.
    Zanim pójdziesz na Policję to najpierw odwiedź tę agencję PKO i pokaż im dowód wpłaty. Bywa, że banki też popełniają błędy...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Mogl i 1ds mkII. Tyle ze nie kazdy idzie od razu na calosc. To jak poczatkujacy falszerze... Od 10pln sie zaczyna.

Natomiast jesli chodzi o banki i podejzanie dlugo idace przelewy to kolejna cala dluga historia. Nawet przy przelewach calkowicie elektronicznych potrafia cos zepsuc
    ...

Domyślnie

po co dane na PW jak są na przelewie

Uprawnienia umieszczania postów