Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Dla mnie jako przeciętnego amatora taka krytyka nic nie wnosi do tematu, autorce pewnie też niewiele da dla poprawienia warsztatu.
I tak według mnie powinieneś odnieść się do pozostałych zdjęć, pokazując autorce konkretne błędy, aby mogła ich w przyszłości unikać, wiesz więcej podziel się tą wiedzę.
Witam,
jeśli nie przypadły do gustu moje pseudoartystyczne abstrakcje, to mam też coś studyjnego i "normalnego", tym razem już z Canona.
I nie życzę sobie nazywanie mnie fotograficznym ignorantem, proszę pana Sergiusza, bo to już nie jest krytyka, acz zwykła złośliwość. Zasady są po to, żeby je łamać, zwłaszcza w dziedzinie tak elastycznej jak fotografia. A zamykanie się w formie, ścisłe trzymanie utartych szlaków i schematów, to akurat zupełnie nie moja bajka.
7.
8.
P.S. Resztę wrzucę w fashionach![]()
Sergiusz, pomimo ze masz troche racji, to troche zbyt radykalnie to wyraziles. Na pierwszych kadrach faktycznie balagan przeszkadza, na ostatnich... to chyba wole te pierwsze.
Jest zasada o lamaniu zasad, ale juz tyle razy wszyscy slyszeli ze szkoda powtarzac![]()
Ola, pierwsza sesja ciekawsza, po proszę o kolejne fotografie. Pokaż siebie, nie trzymaj się tych kanonów, bo będzie przeciętnie. Technicznie jak będzie coś nie tak na pewno ktoś napisze, co poprawić..
Bałagan z pierwszej sesji to te plamy, reszta poprawnie. I proszę mi tu nie oceniać mojej wypowiedzi każdy ma prawo do własnego postu
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Ja zdecydowanie wolę pierwszą sesję.
Sergiuszowi proponuję szklankę zimnej wody, policzyć do 10, i dopiero chwytać za klawiaturę.
Jesteś zwyczajnie niegrzeczny i nie ma to nic wspólnego z oceną pracy koleżanki. Tyle.