Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
Jak dla mnie stanowczo za dużo chaosu. Do tego bałagan w kadrach. Dłuższe, krótsze a co mi tam byle by było. Jednym słowem brak staranności. Jak do tego dodać brak znajomości podstaw fotografii to można by powiedzieć porażka. Ja bym jeszcze dodał totalna.
Więc jako autorka, będę swoich prac bronić jak lew, bo może i żadna ze mnie profesjonalistka, ale w fotografii chodzi o coś więcej niż szablonowe pstrykanie idealnych, przenudnie identycznych i "przemysłowych" zdjęć, a ostatnio, mam wrażenie, foto stała się bardziej rzemiosłem, a nie dziedziną sztuki. Znam podstawy fotografii, robię zdjęcia już od jakiegoś czasu. Sama czasem muszę się dostosować do obowiązującego kanonu, acz w portretach wypada skupić się raczej na twarzy i emocjach, a nie na tle. Te zdjęcia to dość spontaniczny pomysł z moją przyjaciółką. Niestety, nie mam pod ręką tony sprzętu i studia bez wielce rozpraszającego "chaosu". Ani fotoszopowych umiejętności na poziomie grafika. Dostrzegam milion błędów w tych zdjęciach, ale nie pozwolę nazywać ich totalną porażką, bo nią po prostu nie są. A czy coś jest większe, mniejsze - zdecydowanie nigdy mi to nie przeszkadzało w forumowych podglądach, ale czegoś się oczywiście przyczepić trzeba. To takie typowe.

Co do fotografowania kobiety przez kobietę - z Magdaleną akurat bardzo lubię pracować, bo jest moją najlepszą przyjaciółką i potrafimy się dogadać, stąd zwykle nasze zdjęcia zbiorą kilka pochwał (i jak widać - również i opinii z zupełnie przeciwnej strony medalu), ale może coś w tym jest?

I dziękuję za wszystkie opinie, jest mi niezmiernie miło