Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Tamron 200-500/5-6,3 mam

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Sigma 170-500 5-6.3 jest o ok 120$ tansza a porownywalna.
    porównywałeś? tam gdzie kupowałem, jest 200 euro tańsza i nikt nie ma o niej dobrego zdania, nawet jej do rąk nie brałem ...

po doświadczenaich z moimi 18-50/2,8 czy 105/2,8 o głośności i wolastości AF wolę nawet nie myśleć...
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 08-03-2006 o 22:35

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Sigma 170-500 5-6.3 jest o ok 120$ tansza a porownywalna.
    Cos mi sie wydaje, ze chyba jednak nie. Nie widzialem konkretnego porownania tych dwoch modeli ...ale przegladalem sporo fot na pbase. Sigma daleeeeko w tyle zostaje. Zdjecia z Tamrona przy 500/6.3 potrafia zaskoczyc :grin: Mi osobiscie taka jakosc jaka daje Tamron wystarcza w zupelnosci. Poza tym pozostaje kwestia AF. Jak znam zycie to ta sigma to niezla wiertarka jest i bardziej sie nadaje do odstraszania komarow niz focenia ptakow

Coś już napisał
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Ja osobiscie czekam na dalsza dyskusje w temacie, gdyz mam zamiar kupic jakies tele do 500 mm, a tylko wymieniana Sigma i ten Tamron sa w moim zasiegu cenowym (ok. 3000 zl)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszekel
    Ja osobiscie czekam na dalsza dyskusje w temacie, gdyz mam zamiar kupic jakies tele do 500 mm, a tylko wymieniana Sigma i ten Tamron sa w moim zasiegu cenowym (ok. 3000 zl)
    ja bym się nie zastanawiał, w ciemno stawiam, że AF Sigmy jest tragiczny

najlepiej pójdź do sklepu i obmacaj je sobie, moje pierwsze zdanie o Tamronie znasz idealny na pewno nie jest, przeostrzenie jest problemem,

szkło w takim zakresie jest do specyficznych zastosowań, ptaki itp, nie wiem, czy jednak stałka nie byłaby tu lepsza ewentualnie w połączeniu z TC 1,4, problem w tym, że chyba stałki 400-500mm za tę cenę nie kupisz...

Coś już napisał
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Od jakiegos czasu tylko foce ptaki, wiec 500 mm trzeba miec. Zapewne Tutusie, inne obiektywiki sa lepsze, niemniej wlasnie ich ceny niestety stanowia swoista zpore, a te 3500 zl na tego Tamrona to wydole. No wiec od dzisiaj zaczynam blizej przygladac sie temu Tamronowi. Dzieki za wskazanie kierunku.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Jak znam zycie to ta sigma to niezla wiertarka jest i bardziej sie nadaje do odstraszania komarow niz focenia ptakow

Nie jest wiertarka. Ale fotki jednak gorsze z niej niz z Tamrona. Choc by obiektywnie ocenic to trzeba by oczywiscie miec oba szkla na raz.

Mi tam wystarczy ze Canon 100-400 rozdeptal jakosciowo fotki z Sigmy (mialem ja przez chwile pozyczona).

Domyślnie

Nie jest wiertarka. Ale fotki jednak gorsze z niej niz z Tamrona. Choc by obiektywnie ocenic to trzeba by oczywiscie miec oba szkla na raz.

Mi tam wystarczy ze Canon 100-400 rozdeptal jakosciowo fotki z Sigmy (mialem ja przez chwile pozyczona).
    nam też wystarczy, że wiemy, że masz Canona, jak spadnie do ceny Tamrona, to też go sobie kupimy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    uzupełnienie po pierwszym plenerze, foty może wieczorem wsadzę...

11. da się go nosić na szyi , z paskiem neoprenowym nawet łba nie urywa gwintu z 20D też nie wyrwało...
    12. po 2,5h ręka nawet nie boli, przy czasach 1/1000s nawet ostre foty wychodzą...
    13. strasznie przeszkadza to kręcenie zoomem

http://www.tytus.hg.pl/miejscowosci/...in/index2.html
    tu są fotki, nie wiem czemu nie wyświetla mi całego edytora, nie chce mi się bawić w pisanie tagów...

robione z reki, ISO 400, F8-9, czasy w okolicy 1/1000-1/1600s w większości kadrowane, jpegi wyciągałem Breeze (na lenia) piszcie czego chcecie RAWy
    ostatnie, nowe, foty
    http://www.tytus.hg.pl/Podroze%20bli...en/index2.html
    aparat poszedł do właściela, szkoda mi go, fajny jest
    ale powiem szczerze, zakres 300-600mm byłby dużo lepszy :-D

Acha!

jeżeli ktoś wyklina lub krytykuje system zoomowania w Canonie 100-400, to z przeproszeniem [kto się poczuje niech mi da drugiego bana, nie obrażę się], jest głupi

Tamronem badziewnie sie kręci i muszę powiedzieć, że mocno erotyczny system zoomowania w EF 100-400 jest po prostu najbardziej ergonomiczny z możliwych, umożliwia bez kręcenia nadgarstkiem i odrywania ręki zmianę ogniskowej w sposób, o jakim mogłem w Tamronie tylko pomarzyć

gdyby T. miał zakres 300-600, zmieniał ogniskową w ten właśnie sposób i kosztował tyle samo, już bym go miał :rolleyes:

KONIEC TESTU

Coś już napisał
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

A tak sobie chciałem poogladać, w tutaj wyskoczyło mi takie oto coś " Limit transferu dla tego konta na bieżący miesiąc został przekroczony"
    Dalej myślę o tak długim obiektywie za podobne pieniądze, więc szukam i czekam, a może jeszcze ktoś coś napisze.

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

nam też wystarczy, że wiemy, że masz Canona, jak spadnie do ceny Tamrona, to też go sobie kupimy
    O i to mi sie podoba!!!

Zbyt czesto na tym forum "tylko L-ka". Zdjecia robia nie tylko ci co na nich zarabiaja albo inwestuje wszystkie pieniadze w sprzet... Pewnie ze L-ka to L-ka ale zycie zyciem:-(

Zreszta, sztuka jest dobrac cos po srodku skali cenowej i jakosciowej, i zrobic tym fajbe zdjecie.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów