Zamieszczone przez
Tytus
Macam sobie, kumplowi kupiłem, mam go na dwa weekendy, jak będzie pogoda to wyprowadzę go na spacer...
jak ktoś ma jakieś pytania to prosze walić
póki co powiem (przerzucę to potem do testów), że:
1. cienki i długi
2. osłona p.słoneczna to niezła doniczka, z pół długości samego szkła i dość szeroka
3. wysunięty to już niezła lufa
4. kręci ciężko, za ciężko, do tego w drugą stronę, nie jest to wygodne, ma blokadę wysuwania, nie mam pojęcia po co...
5. uchwyt do statywu dodatkowo przeszkadza w kręceniu, na szczęście da się do sprytnie odłączyć (i jest, w przeciwieństwie do innych szkieł)
6. ma dziwne dwa pierścienie z przodu nakręcane jak filtry, da się je zdjąć, przeznaczenia ich jeszcze nie odkryłem (nie chciało mi się instrukcji czytać)
7. w przeciwieństwie do żałosnych pokrowców Canona ten jest miękki ale porządny, gruby, na pasku, spełnia swe zadanie...da się w tym nosić obiektyw
8. waga do przeżycia, ładnie leży w rękach z 20D, gdyby nie sposób zoomowania byłoby to niezłe szkło...miałem kiedyś Vivitara, tam nie dość, że zoom chodził lekko to jeszcze lekkie przekręcenie dawało od razu dużą zmianę, tu zmiany zakresu z 200 do 500mm nie da się zrobić na raz, tzreba rękę przełożyć, głupio...
9. czerny kolor! zaleta niewątpliwa...
10. AF w normie, nawet pełne przeostrzenie nie trwa wieków, doścć cichy (tak ze 3x cichszy od Sigmy 18-50/2,8), wysoki dźwięk, kręci pierścieniem przy ostrzeniu, ale jest on tuż przy body i niczemu nie wadzi
no to tyle...