Pokaż wyniki od 1 do 10 z 172

Wątek: [Amber] Sport i moda

Mieszany widok

Domyślnie

Dziękuję za opinie

Cytat Zamieszczone przez antonjo
    fajne zdjęcia Amber ! Robiłem w zeszłym roku tą samą imprezę jeszcze na D70i70-200 i pamiętam że miałem problem z rozmyciem tła, mimo uzywania jasnego szkła. Chyba crop 1,5 nie jest dokońca dobry ze szkłami 2,8 do takich imprez.
    Twoje zdjecia pokazują ładne wyjęcie obiektów z tła i fajną GO Co nie jest takie proste to osiągnięcia na małych matrycach.
    Moze coś f2 zdało by egzamin na powiedzmy d20 na taką halową imprezę.

Antonjo,
    Przez 2 lata fotografowalem na cropie x1.6. i troszke zdążyłem poznac zalety i ograniczenia tych matryc. Myślę że obaj mamy ich świadomość.
    f2.8 na APS-C rownież dałoby radę, choć plastyka byłaby zapewne już troche inna.
    Oprócz jasności szkła i matrycy, w ogromnej mierze ma znacznie gdzie sie ustawic, jak daleko od fotografowanego obiektu, jak daleko od niego jest tło, jaki ma kolor, itp. Inaczej będzie wyglądało zdjęcie gdy konik jest 5 metrów od ciebie a kolorowe tło 50 metrów dalej, a inaczej gdy jeździec jest 20 metrów od fotografa a tuż za nim są ciemne trybuny, lub co gorsza biała ściana. Wtedy nawet 200/1.8 nie pomoże.

To wszystko wpływa na koncowy efekt, cały czas się tego uczę i zaczynam powoli świadomie stosować.

Pozdrawiam

amber
    Ostatnio edytowane przez Amber ; 21-03-2006 o 22:56
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Domyślnie Psie sporty na wystawie w Spodku

Koledzy na forum wczesniej zaprezentowali psie portrety z Międzynarodowej Wystawy Psów w katowickim Spodku.
    Ja dla odmiany zamieszczam kilka bardziej dynamicznych ujęć.

Najpierw flyball
    Pieski biegna po 40 metrowym torze...
    1.

...skacza przez przeszkody...
    2.

3.

4.

...by w koncu dobiec do maszyny...
    5.

...wybic i zabrac z niej pilke...
    6.

..zawrócic...
    7.

8.

..i pomknac z powrotem przez tor przeszkód...
    9.

10.

A wszystko to w czasie kilku sekund.

Pozdrawiam
    amber
    Ostatnio edytowane przez Amber ; 29-03-2006 o 01:14
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Uprawnienia umieszczania postów