Ale gafa
Przepraszam Bebop.
Mam nadzieję że nie urazilem? (niektórzy bardzo nie lubią przekręcania ich nicków).
Pozdrawiam
Amber.
Ale gafa
Przepraszam Bebop.
Mam nadzieję że nie urazilem? (niektórzy bardzo nie lubią przekręcania ich nicków).
Pozdrawiam
Amber.
Wind i ...ciągłe wydatki...
Całkowicie się zgadzam z adamek`iemZamieszczone przez adamek
![]()
To pokza sukni, strojów, więc dlaczego są w wiekszości obcięte tak jak by to model był najważniejszy??
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
no nie będzie ze mną tak źle jakby było z Vitezem (broń Cie napisać Viteziem). po prostu kupisz czekoladki, kwiaty... może wybaczęZamieszczone przez Amber
![]()
pozdrawiam
gra i buczy bebop
też o tym pisałem, ale trochę w innym kontekście: w strojach ślubnych dół sukni często jest równie ważny jak góra ;-) więc te cięcie od dołu jest trochę brutalne. ale z tego co zrozumiałem bez takich cięć Amber też ma, tylko nam takie pokazał. zgadza się?Zamieszczone przez shaqi
gra i buczy bebop
shaqi, bebop,
Tak, wstawię pełne ujęcia.
Pisałem to już poprzednio Adamkowi. Mial racje z tym kadrowaniem - tutaj akurat górę wzięły moje preferencje a nie to co zazwyczaj najbardziej interesuje oglądających taki reportaż.
Jak odbiorę komputer z naprawy (niestety dopiero w następnym tygodniu), wrzucę trochę pełnych postaci. Teraz jedynie mogę tylko pisać z laptopa.
Pozdrawiam
Amber
Wind i ...ciągłe wydatki...
Przeciez to o to z dopaleniem lampa chodzi... Delikatnie, z korekta na minus (lub nie), reszta zastane jak jest.Zamieszczone przez Amber
Nie mysle zeby byl problem nawet z tymi materialami typu "lustro". Material jednak ma bardzo zlozona fakture, nie jest idealnie prosty i prostopadly i nie odbija 100% swiatla w kierunku padania jak znaki drogowe. A ze sie blyszczy i swieci i wydaje sie super trudny do sfotografowania to inna rzecz.
Zreszta nawet jak bedziesz miec kilka minimalnych rozblyskow dodatkowo to po pierwsze zawsze widac kto idzie w czym i jest pstryczek na lampie a po drugie najczesciej sa minimalne (bo to ma byc oswietlenie wypelniajace a nie glowne) i nie zmienia to wrazenia poprawnosci ujecia. Najczesciej trzeba wiedziec czego szukac, chyba ze mocno WB odstaje i z lampy swieci niebieskim. Ale do tego tez sa odpowiednie (i tanie) filtry.
Przy dobrym delikatnym dopaleniu jasne czesci zostaja praktycznie tak samo (zwlaszcza przy takim mocnym swiatle jak tam) i nie ma kosmicznych przepalen wszystkiego. Tam jest tyle swiatla ze ta dokladka z lampy jest niewidoczna. To wlasnie w cieniach jest bardziej widoczna roznica.
Wytlumic? Co to ma byc? Kreskowka 2d? Wycieta postac na tle gdzie jedno wyglada jak wyrwane z kompletnie czegos innego? Bez przesady...Zamieszczone przez Amber
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 19-01-2006 o 07:13
...
Co do ciecia dolu. Widac ze faceci tutaj...
A kazda kobieta zaraz zada pytanie "a jakie buty do tego?"![]()
...