Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 172

Wątek: [Amber] Sport i moda

Domyślnie

Ale gafa
    Przepraszam Bebop.
    Mam nadzieję że nie urazilem? (niektórzy bardzo nie lubią przekręcania ich nicków).

Pozdrawiam

Amber.
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek
    Tak dość klasycznie (co jest akurat komplementem ). JEdyne co mnie trochę dziwi...często ucinasz nogi. A akurat tutaj to nie jest chyba uzasadnione.
    I np 6 o wiele lepsza by była z nogami. 3 tak samo.
    Ale to tylko moja opinia.
    Całkowicie się zgadzam z adamek`iem
    To pokza sukni, strojów, więc dlaczego są w wiekszości obcięte tak jak by to model był najważniejszy??
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amber
    Ale gafa
    Przepraszam Bebop.
    Mam nadzieję że nie urazilem? (niektórzy bardzo nie lubią przekręcania ich nicków).
    no nie będzie ze mną tak źle jakby było z Vitezem (broń Cie napisać Viteziem). po prostu kupisz czekoladki, kwiaty... może wybaczę pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    Całkowicie się zgadzam z adamek`iem
    To pokza sukni, strojów, więc dlaczego są w wiekszości obcięte tak jak by to model był najważniejszy??
    też o tym pisałem, ale trochę w innym kontekście: w strojach ślubnych dół sukni często jest równie ważny jak góra ;-) więc te cięcie od dołu jest trochę brutalne. ale z tego co zrozumiałem bez takich cięć Amber też ma, tylko nam takie pokazał. zgadza się?
    gra i buczy bebop

Domyślnie

shaqi, bebop,

Tak, wstawię pełne ujęcia.
    Pisałem to już poprzednio Adamkowi. Mial racje z tym kadrowaniem - tutaj akurat górę wzięły moje preferencje a nie to co zazwyczaj najbardziej interesuje oglądających taki reportaż.
    Jak odbiorę komputer z naprawy (niestety dopiero w następnym tygodniu ), wrzucę trochę pełnych postaci. Teraz jedynie mogę tylko pisać z laptopa.

Pozdrawiam

Amber

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Wtedy doświetlenie lampą (delikatne, skorygowane np. o 1/3 i z softboxem) w trybie FP dało by delikatny błysk. Tylko że znowu, on zaledwie osłabiłby lekko te cienie
    Przeciez to o to z dopaleniem lampa chodzi... Delikatnie, z korekta na minus (lub nie), reszta zastane jak jest.

Nie mysle zeby byl problem nawet z tymi materialami typu "lustro". Material jednak ma bardzo zlozona fakture, nie jest idealnie prosty i prostopadly i nie odbija 100% swiatla w kierunku padania jak znaki drogowe. A ze sie blyszczy i swieci i wydaje sie super trudny do sfotografowania to inna rzecz.

Zreszta nawet jak bedziesz miec kilka minimalnych rozblyskow dodatkowo to po pierwsze zawsze widac kto idzie w czym i jest pstryczek na lampie a po drugie najczesciej sa minimalne (bo to ma byc oswietlenie wypelniajace a nie glowne) i nie zmienia to wrazenia poprawnosci ujecia. Najczesciej trzeba wiedziec czego szukac, chyba ze mocno WB odstaje i z lampy swieci niebieskim. Ale do tego tez sa odpowiednie (i tanie) filtry.

Przy dobrym delikatnym dopaleniu jasne czesci zostaja praktycznie tak samo (zwlaszcza przy takim mocnym swiatle jak tam) i nie ma kosmicznych przepalen wszystkiego. Tam jest tyle swiatla ze ta dokladka z lampy jest niewidoczna. To wlasnie w cieniach jest bardziej widoczna roznica.

o ich wytłumieniu nie ma mowy. Ale tego również spróbuję.
    Wytlumic? Co to ma byc? Kreskowka 2d? Wycieta postac na tle gdzie jedno wyglada jak wyrwane z kompletnie czegos innego? Bez przesady...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 19-01-2006 o 07:13
    ...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Co do ciecia dolu. Widac ze faceci tutaj...
    A kazda kobieta zaraz zada pytanie "a jakie buty do tego?"
    ...

Domyślnie

W koncu odzyskalem komputer z serwisu. Tym razem trochę wiecej całej sylwetki, których brakowało poprzednio jak zauważyło kilku forumowiczów.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Domyślnie

I jeszcze dwa zbliżenia Ewy Salety.

9.

10.

Pozdrawiam

Amber

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i właśnie takich ujęć brakowało bardzo.
    W nodachmodelek/modeli dzieje się dużo na wybiegu... jeśli nie najwięcej.

Bo taki reportaż to jako całość - różnorodna powinien być przedstawiony.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów