Masz rację. Podbis był robiony na szybko automatem, a jego kompozycja jest nieco niefortunna i psuje odbiór całości. Do klienta zdjęcia poszły oczywiście bez.Zamieszczone przez Arkan
Dziękuje za cenne uwagi.
Pozdrawiam![]()
Masz rację. Podbis był robiony na szybko automatem, a jego kompozycja jest nieco niefortunna i psuje odbiór całości. Do klienta zdjęcia poszły oczywiście bez.Zamieszczone przez Arkan
Dziękuje za cenne uwagi.
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Amber ; 11-12-2005 o 14:46
Wind i ...ciągłe wydatki...
Szkoda tylko ze nie to co trzeba? Na #1 ostry jest moze dolny fragment piora na kapeluszu i nic poza tym.Zamieszczone przez K2_verti
![]()
masz na mysli zdjecie nr 3? ;-)Zamieszczone przez K2_verti
S45 user
Akurat na #1 kapelusz jest najważniejszym elementem kadru. Subtelnie zasłania twarz modelki, zastępuje ją, jest pierwszą rzeczą na jaką widz zwraca uwagę. Najbardziej znaczącym elementem kapelusza jest (dla projektanta, jak i dla widza w tym ujeciu) są pióra na przodzie.Zamieszczone przez pazurek
I one właśnie zostały wyeksponowane.
Oczywiscie rozumiem i akceptuję odmienny punkt widzenia
Dziekuję za komentarze
Pozdrawiam
Amber
W większości Beatko zgadzam się z przedmówcami.
Chciałbym jednak zachęcić Cię do kupna jakigoś Softboxa, gdzyż mnie najbardziej z wszystkiego nie podobają się cienie![]()
Hmmm ... jakby Ci to powiedzicZamieszczone przez Moris
Zadne ze zdjec na tym pokazie nie było robione przy uzyciu lampy.Exif'y do wgladu :-) Wszystkie przy świetle zastanym.
Pozdrawiam
Amber
Mógłbyś podesłać na PM. Ani cs2 ani przglądarka XP mi nie pokazują tego co mnie interesuje, tj ISO i czas.Zamieszczone przez Amber
TIA
the silence is deafening
Beatko w Exif`y nie zaglądałem ... ale i nie twierdziłem, że używałaś lampyZamieszczone przez Amber
![]()
Co nie zmienia faktu, że cienie mi się nie podobają![]()
A gdyby tak doświetlić w AV lampą z softboxem ... tak się głośno zastanawiam gdzyż nigdy nie miałem okazji focić w takich warunkach.
Nie chciałem urazić![]()
Pozdrawiam :grin:
Zamieszczone przez Moris
Absolutnie nie uraziles :-)
W standardzie na takich pokazach pracujemy na dwoch 20D, przy czym na jednym zazwyczaj znajduje sie 24-70 lub 70-200 z lampa oraz softboxem Lumiquest'a, natomiast na drugim 85L, bez lampy tak, aby wykonac ujecia tylko korzystajac ze swiatla zastanego.
Niewatpliwie na pokazach mody trzeba sie liczyc z szalenstwem roznorodnego oswietlenia na ktore nie mamy wplywu, czesto dynamicznego, powodujacego glebokie cienie, oraz (w przypadku bialych kreacji) mozliwosc przeswietlenia.
Takiz to urok owych pokazow.
Zgadzam sie z Toba, ze cienie moga Cie razic. Jednak swiadomie nie zostaly zniwelowane zadnym dopaleniem. Oczywiscie mozemy dyskutowac, czy slusznie czy tez nie. Jednak z mojego punktu widzenia lampa przy tych ujeciach nie byla potrzebna.
No to jeszcze dwa.
85L, 1/1250, f/1.4, ISO 200
85L, 1/640, f/1.6, ISO 400
I mniej wiecej takie parametry mialy wszystkie zdjecia zrobione 85 na tym pokazie.
pozdrawiamy,
Amber & Wind