Witaj Amber
w dwoch ostatnich fotach masz tragicznie przesuniety balans bieli; dlatego masz przepalony kanal czerwony. jezeli fotografowales w rawie, to obniz temperature o jakies 1000 kelvinow; powinno byc niezle
Witaj Amber
w dwoch ostatnich fotach masz tragicznie przesuniety balans bieli; dlatego masz przepalony kanal czerwony. jezeli fotografowales w rawie, to obniz temperature o jakies 1000 kelvinow; powinno byc niezle
Zdjęcia robią wrażenie... a ten właśnie nr 4 to to wygląda jak ten z filmu MASKA. Zajebicho sobie lewituje...Zamieszczone przez Amber
Milo bodajże mu wołali...
Sven - zauważyles ze na wszystkich innych fotach bw jest ok?![]()
Dwie ostatnie to jesien, to zachodzące jesienne słonce, które ciepłem pieści skórę...
Nie patrzę tutaj kanałami, patrzę oczyma, klimatem. W tych dwóch ostatnich fotach celowo podciągnąłem jeszcze w PS-ie Kelviny
Jako portrecista uwielbiam taki klimat. Nie trzymam się sztywno reguł zbalansowanych tonów, ani w fotografii ani w rysunku. Podaję przykład innych moich prac w podobnym klimacie, tym razem malowanych pastelami:
http://www.deviantart.com/view/12449567/
http://www.deviantart.com/view/21233098/
Oczywiście nie każdemu może sie to podobać i rozumiem to. To moje indywidualne podejście
Oczywiście dziękuje za komentarze i pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Amber ; 19-10-2005 o 22:41
Wind i ...ciągłe wydatki...
Portrety w pastelach jak dla mnie super, lepsze niż zdjęcia![]()
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Jak sie wabi?Zamieszczone przez Amber
Ja bym nazwał go "torpeda" :-D
Druga seria o niebo lepsza. Te ostatnie fotki przeklimatyzowane jednak. Kłuje w oko nadmiar czerwieni.
I ten podpis może mniej widoczny. Moze być większy ale bardziej przezroczysty - i tak nikt nie pożyczy sobie fotki.
Tak na forum powinna wyglądać ikonka "Zamieszczone przez Amber
"
Ostatnio edytowane przez ripek ; 19-10-2005 o 22:48
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Dziękuję.
Podpis istotnie jest za duży, ale akurat wtedy był robiony pod "psie" forum, gdzie czasami niektórzy sobie fotki "pożyczają".
Normalnie, na tym forum będzie znacznie mniej rzucający sie w oczy
Ripek - ten colie wabi sie Yogurt
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Amber ; 19-10-2005 o 22:55
Wind i ...ciągłe wydatki...
Zamieszczone przez Amber
Pod tym moge sie tylko podpisac. Dziwia mnie wszyscy ci co wymuszaja ze "biale musi byc biale" niezaleznie od aktualnej pory dnia, pogody, oswietlenia zastanego.
Kolorystyke zachowuje "tak jak moje oczy to widzialy" i zdecydowanie bede popieral tego typu wlasnie zachowywanie kolorystyki.
Fajne, ale ad rem ;-)
1. Podpis dałym po prawej, a jasny napis z tła wywalił - nie powinno być problemu bo jest OOF
2. No, jest ciachnięte i nic z tym nie da się zrobić - chyba, że skropować do portretu.
3. Zdecydowanie Twój podpis na prawo - zabierasz przestrzeń pod prawą ręką - pod lewą masz więcej miejsca.
4. Napis z OOF tak jak w 1.
Pzdr,
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
sexi dupeczka
fajny blurek. ostre jak brzytwa![]()