[QUOTE=banan82;1177922]Hdwcameras to tez sprzęt z HK. Pomimo ze bazują w UK. /QUOTE]
Zgadza sie. Sa tani bo sprzedaja "grey import". Sprzet moze pochodzic z HK lub USA. Jednak nie zawsze. Maja tez produkty z Canon UK. Ja przed zakupem do nich zadzwonilem i zapytalem co maja na stanie. Po potwierdzeniu, ze to sprzet z dystrybucji dla UK zlozylem zamowienie. Na drugi dzien byl u mnie kurier z takim samym aparatem jaki bym kupil w Jessops czy Calumet. Pudelko i ladowarka uk. Pierwszy rok gwarancji daje Canon UK, do tego dorzucaja w cenie rozszerzenie na kolejne dwa lata jakiejs firmy trzeciej ale nie wiem ile to warte bo poki co nie mialem problemow ze swoim sprzetem. Fakt, oferty canon uk cashback na sprzet zakupiony u nich nie przejda, ale nawet porownujac teraz np. Canon 6D body po odliczeniu cashbacka i darmowegoLR5 wciaz jest tanszy w HDEW niz w Mathers. Inny tani sklep sprzedajacy "grey import" to www.simplyelectronics.net ale maja mieszane opinie i u nich nie kupowalem wiec nie bede polecal.
Mad mac - miales w rekach 6D? Jesli zarabiasz na slubach to chyba warto jednak dolozyc do 5d mkIII...