Mam takie pytanie .. jak usunac exif ze zdjecia..Jesli wykonuje np sluby i daje nieraz mlodym zdjecia na plytce to bym chcial zeby nie znali parametrow doboru ekspozycji czy czulosci ...
pozdr
Mam takie pytanie .. jak usunac exif ze zdjecia..Jesli wykonuje np sluby i daje nieraz mlodym zdjecia na plytce to bym chcial zeby nie znali parametrow doboru ekspozycji czy czulosci ...
pozdr
1d Mark II | Canon 24-70 f.2.8 | CAnon 70-200 f.2.8 IS | CaNon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | StOfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetNosci..
mozna w Photoshopie zapisac "Save for WEB" wtedy niema exifa
Bezstratnie - jhead.
Łatwo - choćby irfanview czy gimp przy sejwowaniu ma opcje do tego.
Edit: Wątek zamknął mi się przez przypadek, już otwieram.
Dlaczego?Zamieszczone przez dan_sto
![]()
Boisz sie konkurencji?![]()
Chyba zadajesz niewlasciwe pytania, na forum.
NA FORUM NALEZY DZIELIC SIE INFORMACJAMI! Skoro nie chcesz powiedziec, bednym ludziom jakie miales parametry przy fotkach, to nie wiem czemu, oczekujesz informacji od nas, na zadane przez Ciebie pytanie!?
Krotka pilka![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Totalny bezsens, exif ktoś se może czytać z ciekawości...
Nie sądzisz chyba, że znając f i T czy też ISO zrobiłbyś dokładnie to samo zdjęcie...
I nie sądzisz chyba, że na tej podstawie ktoś uczy się robić zdjęcia?? Co, Drozdi??
rotflnąłem na podłogę...![]()
chyba najprostrzym wyjaśnieniem jest skasowanie nazw programów którymi była prowadzona obróbka ... hmmm
A ja bym troche obrocil pytanie - jak przy konwersji ufrawem do gimpa nie skasowac exifa ?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
(bo ze sobie moge pozniej ten exif skopiowac moge to wiem ale sie mnie nie chce)
- Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
- Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !
Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null
A ja o tym nie pomyślałemZamieszczone przez birez
(tzn. o tym, że też właściwie wiem
).
Ale jak to zrobić automatem to nie wiem. Wczoraj wyszedł nowy ufraw, może ma taki bonus, nie sprawdzałem jeszcze.
W nowym ufrawie obsluga exifów jest ciągle szczątkowa. Ale (hurra!) w końcu obsługuje RAWy z 1DN i (co ważniejsze) zrobili dużo w stronę zgodności kolorów z tym co jest w JPEGach. Ba, powiedziałbym wręcz że już prawie daje się używać ;-)