Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 293

Wątek: Canon 85mm f/1.2 USM L II vs Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Canon 85mm f/1.2 USM L II vs Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM

Bartas, ale rozluźnij poślady chłopie
    naskakujesz teraz na mnie z taka sama namietnoscia, jaka twoim zdaniem ja bronie swojego zdania o 50L
    no wiec jak to jest? przygadal kociol garnkowi?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

Tysiące ludzi to widzą, ale to Ty zawodowo zajmujesz się fotografią i nie dostrzegasz różnicy. Nie uważasz,że to trochę żenujące?
    Bardziej żenujące jest to, że te różnice widać głównie na zdjęciach z obiadu, lub parku. Bo przy normalnych, trochę ciekawszych ujęciach stają się one nieistotne.

Pól roku to dość długi okres by wyrobić sobie opinię o szkle. Zwłaszcza jak się go użyło zawodowo w na co najmniej kilku plenerach.

Nie będę pokazywał Ci swoich przykładów z 85L dlatego,że w internecie są ich tysiące
    Twoje byłyby lepsze. Bo Twojsze. Pewnie treść nie rozpraszałaby uwagi. A przykład z netu nic nie daje. Trzeba by wziąć dwa szkła w to samo miejsce i zrobić to samo zdjęcie. I potem tak samo obrobić.

Nie możecie być źli na BeatX, że używał tego szkła i nie poczuł magii. Miał do tego prawo. I jeszcze mu niezniszczalna L wzięła i padła.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Wy ciągle wałkujecie to samo? Szacun :-)
    Też jestem pod wrażeniem . To jeden z bardziej "produktywnych" wątków w ostatnim czasie .

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Bardziej żenujące jest to, że te różnice widać głównie na zdjęciach z obiadu, lub parku. Bo przy normalnych, trochę ciekawszych ujęciach stają się one nieistotne.

Pól roku to dość długi okres by wyrobić sobie opinię o szkle. Zwłaszcza jak się go użyło zawodowo w na co najmniej kilku plenerach.

Twoje byłyby lepsze. Bo Twojsze. Pewnie treść nie rozpraszałaby uwagi. A przykład z netu nic nie daje. Trzeba by wziąć dwa szkła w to samo miejsce i zrobić to samo zdjęcie. I potem tak samo obrobić.

Nie możecie być źli na BeatX, że używał tego szkła i nie poczuł magii. Miał do tego prawo. I jeszcze mu niezniszczalna L wzięła i padła.
    Pewnie, tak samo jak nie można też negować że są tacy którzy pewnych różnic nie widzą, a one mimo tego są . To zupełnie jak z kwarkami .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Święta prawda, każdy ocenia szkło ze swojej perspektywy, potrzeb i tego w żaden sposób podważać ani komentować nie można. Z drugiej strony nie można też mówić, że różnic nie ma, skoro je widać. Być może dla kogoś mogą nie mieć one znaczenia, ale to już inna sprawa.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie

Też jestem pod wrażeniem . To jeden z bardziej "produktywnych" wątków w ostatnim czasie .
    Fotografowie gawędziarze. Łatwiej jest pogadać tutaj niż iść porobić zdjęcia. Zwłaszcza, że ostatnio głównie ciemno, lub pada. Bo jeszcze mnie nie powaliło by brać urlopy na żądanie gdy trochę słońca wyjdzie.

Pewnie, tak samo jak nie można też negować że są tacy którzy pewnych różnic nie widzą, a one mimo tego są . To zupełnie jak z kwarkami .
    Głównie w cenie.

Wszystkim polecam: cheap camera challenge - YouTube

--- Kolejny post ---

Z drugiej strony nie można też mówić, że różnic nie ma, skoro je widać.
    No przecież są. No przecież są. No przecież są. No przecież są. No przecież są.

Pełne uzależnienie

Przypomina mi się słynna "rozmowa" pomiędzy producentami samochodów:

Zaczęło BMW:

Audi nie pozostało dłużne:

Do rozmowy włączyło się Subaru:

No i finał dyskusji w wykonaniu Zeissa, wróć, Bentleya:

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

http://papilot3.mykmyk.pl/img/660/0/...ko82648900.jpg
    No przecież są. No przecież są. No przecież są. No przecież są. No przecież są.
    hahah!
    az sie na glos zasmialem idealnie pasuje do sytuacji
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Dobre dobre!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Witam serdecznie.
    Tak się akurat składa, że mam możliwość porównania obu obiektywów na bieżąco.
    Chciałbym tylko napisać, że zarówno sigma jak i canon są warte swojej ceny.
    W cenie 3000-3500 ciężko dostać dostać tak jasny obiektyw, o takich właściwościach optycznych jakim jest sigma 85 1.4.
    Natomiast co do Canona 85L II 1.2 to w mojej opinii to najlepszy optycznie obiektyw z jaki miałem do czynienia i na pewno będzie ostatnim, który sprzedam jeśli zajdzie taka konieczność - dla mnie to dzieło sztuki jeśli chodzi o portrety.
    Tak czy inaczej polecam oba obiektywy i niezależnie od wyboru każdy korzystający z jednego czy drugiego będzie zadowolony.

Pełne uzależnienie

Pokaż zdjęcia.

Strona 25 z 30 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów