Bartas, ale rozluźnij poślady chłopie
naskakujesz teraz na mnie z taka sama namietnoscia, jaka twoim zdaniem ja bronie swojego zdania o 50L
no wiec jak to jest? przygadal kociol garnkowi?
Bartas, ale rozluźnij poślady chłopie
naskakujesz teraz na mnie z taka sama namietnoscia, jaka twoim zdaniem ja bronie swojego zdania o 50L
no wiec jak to jest? przygadal kociol garnkowi?
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Bardziej żenujące jest to, że te różnice widać głównie na zdjęciach z obiadu, lub parku. Bo przy normalnych, trochę ciekawszych ujęciach stają się one nieistotne.Tysiące ludzi to widzą, ale to Ty zawodowo zajmujesz się fotografią i nie dostrzegasz różnicy. Nie uważasz,że to trochę żenujące?
Pól roku to dość długi okres by wyrobić sobie opinię o szkle. Zwłaszcza jak się go użyło zawodowo w na co najmniej kilku plenerach.
Twoje byłyby lepsze. Bo Twojsze. Pewnie treść nie rozpraszałaby uwagi. A przykład z netu nic nie daje. Trzeba by wziąć dwa szkła w to samo miejsce i zrobić to samo zdjęcie. I potem tak samo obrobić.Nie będę pokazywał Ci swoich przykładów z 85L dlatego,że w internecie są ich tysiące
Nie możecie być źli na BeatX, że używał tego szkła i nie poczuł magii. Miał do tego prawo. I jeszcze mu niezniszczalna L wzięła i padła.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
Fotografowie gawędziarze.Też jestem pod wrażeniem . To jeden z bardziej "produktywnych" wątków w ostatnim czasie .Łatwiej jest pogadać tutaj niż iść porobić zdjęcia. Zwłaszcza, że ostatnio głównie ciemno, lub pada.
Bo jeszcze mnie nie powaliło by brać urlopy na żądanie gdy trochę słońca wyjdzie.
Głównie w cenie.Pewnie, tak samo jak nie można też negować że są tacy którzy pewnych różnic nie widzą, a one mimo tego są . To zupełnie jak z kwarkami .
Wszystkim polecam: cheap camera challenge - YouTube
--- Kolejny post ---
No przecież są. No przecież są. No przecież są. No przecież są. No przecież są.Z drugiej strony nie można też mówić, że różnic nie ma, skoro je widać.
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Dobre dobre!
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Witam serdecznie.
Tak się akurat składa, że mam możliwość porównania obu obiektywów na bieżąco.
Chciałbym tylko napisać, że zarówno sigma jak i canon są warte swojej ceny.
W cenie 3000-3500 ciężko dostać dostać tak jasny obiektyw, o takich właściwościach optycznych jakim jest sigma 85 1.4.
Natomiast co do Canona 85L II 1.2 to w mojej opinii to najlepszy optycznie obiektyw z jaki miałem do czynienia i na pewno będzie ostatnim, który sprzedam jeśli zajdzie taka konieczność - dla mnie to dzieło sztuki jeśli chodzi o portrety.
Tak czy inaczej polecam oba obiektywy i niezależnie od wyboru każdy korzystający z jednego czy drugiego będzie zadowolony.
Pokaż zdjęcia.![]()