Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85

Mam podobne zdanie do twojego odnośnie sprzętu w ogólności oraz aktualnego poziomu wymienianych w wątku producentów sam myślę nad podobnym krokiem i pewnie jeszcze trochę pomyślę ale .... (bez żadnej złośliwości) różnicę w kolorystyce widać na pierwszy rzut oka również na twoich zdjęciach.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Domyślnie Odp: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ale .... (bez żadnej złośliwości) różnicę w kolorystyce widać na pierwszy rzut oka również na twoich zdjęciach.
    Tak naprawdę to chyba żaden producent nie dąży do tego by kolory miały laboratoryjną wierność.
    Większość producentów celowo nieco zniekształca kolory w podstawowych profilach tak by przez ludzi były odbierane jako "ładne".
    A "ładne" nie jest pojęciem matematycznym, każdy ma inną wizję jak to powinno być zrobione.

Uprawnienia umieszczania postów