Zapraszam do oglądania moich prac ---> CLICK :-)
Mam podobne zdanie do twojego odnośnie sprzętu w ogólności oraz aktualnego poziomu wymienianych w wątku producentów sam myślę nad podobnym krokiem i pewnie jeszcze trochę pomyślę ale .... (bez żadnej złośliwości) różnicę w kolorystyce widać na pierwszy rzut oka również na twoich zdjęciach.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 03-10-2013 o 18:09
Tak naprawdę to chyba żaden producent nie dąży do tego by kolory miały laboratoryjną wierność.
Większość producentów celowo nieco zniekształca kolory w podstawowych profilach tak by przez ludzi były odbierane jako "ładne".
A "ładne" nie jest pojęciem matematycznym, każdy ma inną wizję jak to powinno być zrobione.
WitamKolejne świetne foty, lecz już trochę inaczej to zdjęcie wygląda niż u Canona nie wiem o co chodzi, ale ja to widzę
Powiadasz ze d7100? a co sądzisz o d7000? Obecnie posiadam d5100, ale chcę zmienić na coś większego i lepszego
P.S. Możesz zwolnić swoją skrzynkę? chciałbym coś napisać na priv![]()
Gdybym miał teraz kupować Cropa , do tego co robię, to wziałbym zdecydowanie Nikona d7100 ze względu na dobrą ergonomie, dobrego AF i wyśmienitą matrycę.
Nie miałem styczności z D7000 też nie dużo dowiadywałem się o tym aparacie, podobno dobra matryca, ale niby jakieś tam problemy z AFem , z tego co słyszałem to D7100 jest poprawioną wersją D7000 ( plotki plotki i nie mam doświadczenia żeby porównywać te dwa aparaty )
W każdym razie stałem przed zakupem D7100 - miałem możliwość przetestowania tego aparatu podczas sesji, pobawić się NEF'ami/Rawami i powiem że byłem niesamowicie zaskoczony efektami jakimi daje ta matryca, jeśli chodzi o DR i wysokie używalne iso ! :-) plus 35 1.8 za 800zł i nie chcę się odkładać tego zestawu !![]()
ostatni secik mega jak dla mnie