W portfelach![]()
W portfelach![]()
Ależ jest jak najbardziej: Fotografia ślubna
Bez generalizowania proszę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Toś dał porównanie...
Miałem 50D + 17-55/2.8 IS, teraz mam 5D i bardzo dobrze wspominam ten zestaw, mam trochę ulubionych zdjęć z tego zestawu,
ale na pewno w portrecie FF jest zdecydowanie lepsze.
Z drugiej strony z 50D + 17-55 trzeba było być bardziej kreatywnym by zdjęcia były dobre wiec tu był plus.
5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 05-08-2013 o 18:39
Świetne ale lepiej nie komentować wojny z FF ... bo to drażliwy temat![]()
Fajnie że ktoś od czasu do czasu pokaże zdjęcia, jak potem posta czytam to łatwiej uwierzyć w to co pokazujący pisze, sporo mi się podoba, retusz i obróbka robi swoje, ale ta plastykajakaś taka skropowana - przepraszam nie mogłem się powstrzymać.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Retusz i obróbka to nie więcej niż 10minut przy każdym zdjęciu które tu pokazałem ( chyba że to studio to trochę dłużej ) Jestem fotografem, nie retuszerem.
Co to jest plastyka skropowana ? Panie, może chodziło o plastykę obiektywu - technicznie? z tego co mi wiadomo to plastyka głównie jest zależna od obiektywu- ale ostatecznie może chodzi o obraz, gdzie przeważnie głównym czynnikiem jest odpowiednie oświetlenie, kompozycja , odpowiednia GO itp itp - i jeszcze raz optyka która generuje taki a nie inny obraz. i oczywiste odpowiednie umiejętności fotografa, a gdzieś w tyle jest zostaje wielkość matrycy :-)
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 13-08-2013 o 23:12