Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85

Domyślnie Odp: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Chcę obalić wielki mit panujący na "CB" w którym powszechnie się mawia, że lustrzanką o matrycy APS-C nie można robić zdjęć
    Przecież robić można i kompaktem za 200zł z marketu

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: [kurczeblade]Jednak APSC można robić zdjęcia CANON50D+Canon17-55 2.8+S85

Cytat Zamieszczone przez moritto Zobacz posta
    Pokaż zdjęcia z kościoła ...
    haha padłem na cycki

i co mam Ci Panie udowadniać ?

za dnia specjalnie dla Ciebie prześle zdjęcia z kościoła, krajobrazu i profesjonalnych zdjęć dla agencji modelek itp itp ...
    ale może jeśli mi się kiedyś uda, to umieszczę w swoje dłonie jakiś kościół i nim zrobię zdjęcie bylem znalazł kościół z matrycą APSC bo podobno już papież już takich nie robi

a teraz coś dla strobist...
    podobno tylko 5dmk2 nadaje się do pracy w studio i z lampami, bo ma matryce FF i w ogóle i w ogóle ...

ps.
    1 & 2 zdjęcie było robione 85 reszta 17-55 ( pierwsze studio z lampami - nie pamiętam setupu) ( drugie zdjęcie z 2lampami reporterskimi, jedna lampa przód po skosie przez parasolkę i tył lampa kontra bez modyfikatora )

3zdjęcie było robione z kolorowymi filtrami żelowymi "niebieski i czerwony" filtry nałożone na jedną lampę Metz 58 a na drugą jakieś yongnuo ( nie pamiętam nazwy )

4 zdjęcie lampa powerlux 1000ws (moc 300ws) z softboxem 35/160cm przód, a bok modelki (kontra) lampa yongnuo

dla mnie jednak ważne jest światło, nie matryca. w d... mam czy to FF czy to APSC czy to APSH i czy to czasami fizycznie analog ... WAŻNE JEST ŚWIATŁO! i zajawka ...

1

2

3

4
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 03-08-2013 o 01:31

Początki nałogu
    Miasto
    IL

umieszczę w swoje dłonie jakiś kościół i nim zrobię zdjęcie
    Kościołem też można zrobić zdjęcie. Bo jeśli hangar może robić za camera obscura, to i kościół również. Należy pogadać z proboszczem, zaciemnić i użyć, jako pinhole. Niełatwe, ale wykonalne

Coś już napisał

świetne zdjęcia kolego. Choć zdjęcie nr 3 wydaje się mieć za bardzo wygładzoną skórę - trochę plastikowe imo.

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez pawel13a Zobacz posta
    świetne zdjęcia kolego. Choć zdjęcie nr 3 wydaje się mieć za bardzo wygładzoną skórę - trochę plastikowe imo.
    Dziękuje kolego, akurat to zdjęcie było robione w mieszkaniu na gołej ścianie. Generalnie na ten retusz miałem wskazania ...

Oczywiście Canon 50D z Canonem 17-55 Iso około 800 ( 640 albo 800było ) robione na 2.8

tu już 50D z sigmą 85

Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 03-08-2013 o 22:54

Uzależniony Awatar trothlik

ale może jeśli mi się kiedyś uda, to umieszczę w swoje dłonie jakiś kościół i nim zrobię zdjęcie bylem znalazł kościół z matrycą APSC bo podobno już papież już takich nie robi
    Daj namiar na dilera...
    Ty tak serio? 50D faktycznie robi zdjecia?
    Ja mialem 400D i kicha ale teraz mam 5DII i jakos dziala...
    A na poważnie to i z mojego 400D+kit a nawet jaks badziewny obiektyw na "s" dawal calkiem fajny obrazek.
    Robilem slub i wesele na 400d (niezarobkowo) i to byla katastrofa. mow co chcesz ale ff daje wieksze pole manewru.
    skoro nie widzisz roznicy to nie przeplacaj ale ja ci powiem z wlasnego podworka ze roznica jest i to kolosalna...
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Powiem Ci tak. Zdjęcia robisz ładne, ale skończ z tym niezdrowym podniecaniem się, że cropem się da:P

Pokaż więcej

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

zdjęcia wyglądają naprawdę dobrze. Dużą zasługę ma w tym świetna obróbka, ale oczywiście zgadza się też że aps-c da się zrobić zdjęcie.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

A co ten wątek w ogóle ma udowodnić? Chciałbym zobaczyć choć jedną opinię na tym forum, że cropem się na do robić zdjęć, o czym wspomina na początku autor
    Kolega zaprezentował swoje zdjęcia, które są całkiem udane. Dowodzą one wyłącznie tego, że to fotograf w głównej mierze odpowiada za końcowy efekt.
    Nie ma sensu rozpoczynać kolejnej wojny - "ff" a "crop". Świadomy pstrykacz i tak zauważy różnicę jaką dają te aparaty i wybierze według własnych potrzeb.
    Tak na marginesie, ciekawie wyglądałoby porównanie zaprezentowanych zdjęć wykonanych jednocześnie pełną klatką, oczywiście w tych samych warunkach.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    A co ten wątek w ogóle ma udowodnić? Chciałbym zobaczyć choć jedną opinię na tym forum, że cropem się na do robić zdjęć, o czym wspomina na początku autor
    Kolega zaprezentował swoje zdjęcia, które są całkiem udane. Dowodzą one wyłącznie tego, że to fotograf w głównej mierze odpowiada za końcowy efekt.
    Nie ma sensu rozpoczynać kolejnej wojny - "ff" a "crop". Świadomy pstrykacz i tak zauważy różnicę jaką dają te aparaty i wybierze według własnych potrzeb.
    Tak na marginesie, ciekawie wyglądałoby porównanie zaprezentowanych zdjęć wykonanych jednocześnie pełną klatką, oczywiście w tych samych warunkach.
    Pozdrawiam
    W sumie nic nie udowadniam :-) przedstawiam swoje zdjęcia, przy tym ironizując trochę

Nie tylko robię 50D, używam też innych puch w tym FF

w tej fotografii którą uprawiam, szczerze to nie widzę jakiejś mega mega zwalającej z nóg różnicy w "efekcie końcowym" zdjęć między takim 50D a 5dmk2 - oprócz tego że AF jest lepszy w 50D :-)))))))))))))))))))))))))

50D + Sigma 85

50D + Sigma 85

5D mk2

5dmk2

no i gdzie te Wasze różnice ?

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów