Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Dziwny ten serwis.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Dziwny ten serwis.

Niedawno doświadczyłem identycznej sytuacji
    Niestety nawet jak kupisz sprzęt, to nic Ci to nie da, bo informacji o zleceniach udzielają wyłącznie osobie, która figuruje na kwicie zlecenia i tyle.
    Historia serwisowa podaje jedynie , że była naprawa na koszt producenta i tyle ...........
    Poza tym wysłanie do serwisu body na sprawdzenie stanu migawki również skutkuje wpisem w e-serwisie jako naprawa bez opisu co było robione.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar marcinradom
    Miasto
    Radom

Żarty żartami, ale pełna nazwa serwisu to Centrun Seriwsowo Informacyjne. Rozumiem, że słowo "informacyjne" dotyczy tylko informacji o wysokości ceny za usługę.
    1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II, oraz kit i plany.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    Chłopakom pomyliło się z ochroną danych osobowych, a może nawet z tajemnicą lekarską.

Tajemnica lekarska – termin prawniczy wprowadzony w art. 40 ustawy z dnia 5 grudnia 1996 r. o zawodzie lekarza.
    „Lekarz ma obowiązek zachowania w tajemnicy informacji związanych z pacjentem, a uzyskanych w związku z wykonywaniem zawodu".

Trzecia możliwość - tajemnica spowiedzi
    Lekarska, w końcu leczą te korpusy.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marcinradom Zobacz posta
    Żarty żartami, ale pełna nazwa serwisu to Centrun Seriwsowo Informacyjne. Rozumiem, że słowo "informacyjne" dotyczy tylko informacji o wysokości ceny za usługę.
    To nie żarty, tylko szara rzeczywistość niestety.
    Info o wysokości ceny za usługę też tylko po przesłaniu sprzętu do Serwisu
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A z drugiej strony - skoro historię serwisową można odnaleźć na stronie internetowej CSI, to czemu pracownik takie głupoty wygadywał?
    Ponieważ w przeważającej większości pracownicy udzielający takich informacji nie mają pojęcia o czym mówią. Nauczeni powtarzać jak małpy to czego ich "nauczono" na dwudniowym szkoleniu

Marcin - z tym sprawdzaniem korpusów to nie jest taka prosta sprawa (pomijając "tajność" kretynów z Żytniej). Co z tego że np. był dwa razy w serwisie, jak właściciel mógł go oddać kilka razy do nieautoryzowanych "Serwis u Ziutka" - bo taniej? Szczególnie w PL warto brać pod uwagę taką opcję.
    Generalnie z jedynkami jest raczej tak że jak dostajesz jakąś gwarancje rozruchową (nawet tydzień) i jedynka działa bezproblemowo - to raczej podziała dłużej. Ja mam w tej chwili 1 DS MKIII ponad 200tys migawka i nie oszczedzany - i działa bez zarzutu.
    Życzę udanego zakupu.
    Pozdrawiam. Marek
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez marbudzyk Zobacz posta
    (pomijając "tajność" kretynów z Żytniej).
    Wypraszam sobie wyzywania kogokolwiek w ten sposób na forum.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wypraszam sobie wyzywania kogokolwiek w ten sposób na forum.
    Niestety mój kilkakrotny kontakt z osobami z tego "serwisu" spowodował że sprzęt serwisuje w Austrii, a o tych ludziach mam takie zdanie jak powyżej...
    Jeśli moja wypowiedź jest niezgodna z regulaminem forum to proszę o usunięcie kontrowersyjnego fragmentu z mojego posta. Ja już nie mogę tego zrobić (nie działa funkcja "edytuj")
    Pozdrawiam. Marek
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Bywalec Awatar marcinradom
    Miasto
    Radom

Marcin - z tym sprawdzaniem korpusów to nie jest taka prosta sprawa (pomijając "tajność" kretynów z Żytniej). Co z tego że np. był dwa razy w serwisie, jak właściciel mógł go oddać kilka razy do nieautoryzowanych "Serwis u Ziutka" - bo taniej? Szczególnie w PL warto brać pod uwagę taką opcję.
    Biorę to pod uwagę, jednak na 1DX mnie nie stać i muszę zaryzykować. Ostatni raz mój 1d3 był w serwisie kilkanaście dni temu, mam na to dokument. Wizyta polegała na potwierdzeniu przebiegu i czyszczeniu matrycy.

Generalnie z jedynkami jest raczej tak że jak dostajesz jakąś gwarancje rozruchową (nawet tydzień) i jedynka działa bezproblemowo - to raczej podziała dłużej.
    Na to liczę.
    1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II, oraz kit i plany.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów