A niby czemuż to dziwny egzemplarz? Taki jak kazdy inny
Po drugie, napisałem, że to b fajne szkło. Gdybym akurat miał ponad 2 tys na zbyciu kupiłbym je, zastanawiając się jednak nad tamronem 70-200 f2.8.
Co do jakości-porównywałem już sample z 70-200 f4 na tle z 55-250 is i jeszcze tamronem 70-300 (ktory rzeczywiście był jakiś felerny) w innym wątku.
Zdjęcia mówią same za siebie, jak wół-nawet jak pokazywałem koledze w robocie(stary fotograf) to się drapał po głowie... 55-250 is jest 3 razy tańszy niż elka, a ta znowu, w centrum kadru robi fotki trochę lepsze i z trochę lepszym kontrastem i trochę lepszym bokiem kadru, a do tego brak IS, który o świcie tudzież wieczorem przydaje się jak cholera...kto wtedy klika-to wie
osobiście spodziewałem się czegoś więcej i tyle..to jedynie moje subiektywne odczucie.
Inne testy onianistyczno sprzętowe, tudzież niuanse, mnie nie interesują. Natomiast szybszy o 0.5 sek AF, metalowa obudowa (bez uszczelnień!) mnie kompletnie nie ruszają....
Tak czy siak odchodzimy od tematu i chyba mało pomagamy...
Wracając do tematu-ponownie doradzam 55-250 skoro brak koleżance funduszy..ewentualnie można poszukać dobrego egz tamrona 70-300 vc usd..ale to już kilka zł więcej :/