Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Yongnuo YN-568EX II - Wyzwalanie

Domyślnie Yongnuo YN-568EX II - Wyzwalanie

Witam przymierzam się do kupna pierwszej mojej lampy wybór padł na Yongnuo YN-568EX II na oryginalną canona niestety brak kasy. Do tej pory bawiłem się tylko lampami studyjnymi i oczywiście lampą wbudowaną w aparacie. Niestety studyjnych lamp nie zabiorę w plener więc postanowiłem kupić tą lampę.
    Gdzieś wyczytałem ze za pomocą Canona 60d mogę ją wyzwalać radiowo bez dodatkowych zewnętrznych nadajników czy to prawda czy jednak potrzebny jest wyzwalacz radiowy?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Yongnuo YN-568EX II - Wyzwalanie

Cytat Zamieszczone przez Rav2050 Zobacz posta
    Gdzieś wyczytałem ze za pomocą Canona 60d mogę ją wyzwalać radiowo bez dodatkowych zewnętrznych nadajników czy to prawda czy jednak potrzebny jest wyzwalacz radiowy?
    Nie radiowo, ale "błyskowo", poszukaj w instrukcji aparatu opisu trybu sterownika dla dodatkowych lamp błyskowych.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Yongnuo YN-568EX II - Wyzwalanie

A dokładniej jest to sterowane podczerwienią (to samo sterownie co ST-E2 lub C580Ex jako master). Ponieważ puszki nie mają osobnego nadajnika podzerwieni, więc wysyłają dane za pomocą lampy błyskowej. Błysk (widzialny) jest niejako skutkiem ubocznym i zupełnie niepotrzebnym. Ciekawe dlaczego nie dodano osobnego nadajnika IR, czy to aż taki duży koszt?
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 01-08-2013 o 04:20

Uprawnienia umieszczania postów