Pokaż wyniki od 1 do 10 z 192

Wątek: [recenzja] TOKINA 16-28/2.8 Pro FX Aspherical

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar michpok
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: [recenzja] TOKINA 16-28/2.8 Pro FX Aspherical

Tak naprawdę to muszę dobrze przetestować ten obiektyw w plenerze, bo najczęściej tam będzie używany i zobaczę czy faktycznie szara połówka jest mi potrzebna, bo może się okazać, że wydatek w granicach 1000 zł nie wiele zmieni, albo nie na tyle żeby taką kasę wydawać. Kupiłem go zimą i nie było nawet kiedy dobrze sprawdzić co potrafi. Ogólnie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
    Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson
    __________________________________________________ ____________________________
    www.facebook.com/pokornieckifotografia

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: [recenzja] TOKINA 16-28/2.8 Pro FX Aspherical

Cytat Zamieszczone przez michpok Zobacz posta
    Tak naprawdę to muszę dobrze przetestować ten obiektyw w plenerze, bo najczęściej tam będzie używany i zobaczę czy faktycznie szara połówka jest mi potrzebna, bo może się okazać, że wydatek w granicach 1000 zł nie wiele zmieni, albo nie na tyle żeby taką kasę wydawać. Kupiłem go zimą i nie było nawet kiedy dobrze sprawdzić co potrafi. Ogólnie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
    jesli masz juz jakas szara polowke do innego obiektywu to sugerowalbym zrobic zdjcie z ta polowka a nastepnie sprobowac osiagnac co najmniej Taki sam efekt przez obrobke zdjciea robionego bez filtra.
    okaze sie , ze mozna dojsc nawet do lepszych wynikow - i pozniej raz opanowawszy te umijetnosc filtr okaze sie zbedny.

skoro korzystamy z cyfry , wcale nie taniej , to dlaczego nie korzystac z mozliwosci obrobczych jakie nam daje.

Uprawnienia umieszczania postów