Przypadkowa fotka z Tokiny
Przypadkowa fotka z Tokiny
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Szkiełko mam także mogę dorzucić coś do opinii. Co do wad to, można uznać ciężar chociaż mi on nie przeszkadza. Na przednią soczewkę trzeba uważać ale można się do tego przyzwyczaić. AF działa bardzo dobrze, może trochę za głośno ale za to celnie i szybko. Obrazek daje ładny. Co tu więcej pisać. Polecam. Teraz napaliłem się na tokinę 100 macro![]()
Mam pytanie do posiadaczy Tokiny 16-28, używających systemu pasów biodrowych z futerałami. Czy Lowepro Lens Case 9x13cm, lub Camrock L230 wystarczą ( a takimi akurat dysponuję), żeby zmieścić obiektyw razem z osłoną? Czy sięgać od razu po coś pojemniejszego, typu Lowepro Lens Case 11x14 cm?
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
do tego camrocka wchodzi na styk, uzywam go
wyjalem tylko dolna poduszke
nastepny rozmiar byl duzo za duzy
Trzeba też pamiętać, że ta tokina ma zintegrowaną osłonę PS. Nie da się jej zdjąć oraz nie można nakręcić na nią filtra![]()
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
No i ja mam dylemat.
Wczoraj przestrzeliłem ten obiektyw w Foto..jokerze i kurcze sam nie wiem.
Wszystko pięknie - celnie i ostro na 2.8 na 16 i 28 mm.
Ogólny zachwyt, ale czy sprawdza się na weselach i w miarę ciemnych salach czy będzie w miarę szybka i celna?
Do tej pory na FF najszerzej mam 35/2.0 i jestem z niego zadowolony chociaż AF jest mulasty, ale kocham go za jakość obrazka.
Podsumowując moi drodzy co byście wybrali Tokinę 16-28 czy nową wersję Canona 35/2.0 IS USM którym na 2.0 można się ogolić w centrum kadru a na 2.8 całym obrazkiem?
Wiem że to inna ogniskowa (35 mm to dla mnie taki standard to tańca i do różańca) ale zawsze mam obawy w sprawach szkieł nie systemowych.
Dzięki za "koństruktywne" opinie.
dwa rożne szkła,mam oba
każde do innych zastosowań
jak nie wiesz to rzuć moneta