baranek tyczył się tonu wypowiedzi a nie szkła![]()
baranek tyczył się tonu wypowiedzi a nie szkła![]()
Chyba jesteś mało zorientowany w temacie bo dystrybutor jest bardzo sprawny i skutecznie odbudowuje Tokine w Polsce. Serwis prowadzi jedna z lepszych firm tego typu w południowej Polsce. Jeśli są braki z dostępnością w tym modelu to wynikają one z dużego zainteresowania. Są sklepy co to szkiełko mają w stabilnej dostępności. Co do obiektywu to może i fajny ale jakoś do mnie skutecznie nie przemawia, wolałbym kupić używany 16-35 II.
5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+
Dobrze napisałeś dystrybutor odbudowuje Tokinę czyli dystrybucja jest rozwalona. Moja wypowiedź jest poparta wyłącznie własnymi doświadczeniami z dystrybucją i wypowiedziami dilerów tej marki. Jakiś czas potrzebowałem to szkło i dzwoniąc do wielu a w zasadzie do wszystkich wymienionych na stronie Toniny w kraju słyszałem to samo, że najbliższa dostawa może za dwa miesiące może za trzy. Pewnie serwis jak piszesz Gall świetny tylko co z tego jak części nie dopłyną na czas a szkło będzie potrzebneŻaden sklep nie ma tego szkła w stabilnej dostępności i tu wydajesz się ty mało zorientowany Gall. Dzwoniąc bezpośrednio do dystrybutora też nie dowiesz się kiedy statek dobije do portu ze szkłami.
Ostatnio edytowane przez placykumaster ; 21-01-2014 o 14:50
a ile sztuk potrzebujesz na tę chwile takiego obiektywu ? Rozumiem , że z mocowanie do canona ? Proszę bardzo, możesz nawet wybrać "lepszy" egzemplarz:
Tokina 16-28mm f/2.8 AT-X 16-28mm PRO FX (Canon) - Notopstryk.pl
----------------------------------
EOS 6D + S35mm/1.4
tak tak już do mnie dzwonili z notopstryk.pl, że już mająDokładnie w dzień dostawy odezwało się do mnie wielu sprzedawców
Pewnie sami byli zaskoczeni
jakieś cztery miesiące od zapytania o dostępność.
No tak tylko na chwilę obecną jest dystrybutor, jest dostępność i jedynie czasami
trzeba zaczekać na następną dostawę ( 4 miesiące to przesadziłeś ) Analogicznie jest u każdego canona nikona
czy brrr... sony. Jeśli wchodzisz w temat takiej np. Tokiny ciężko ogarnąć, który obiektyw
będzie cieszył się największym zainteresowaniem.
----------------------------------
EOS 6D + S35mm/1.4