Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 192

Wątek: [recenzja] TOKINA 16-28/2.8 Pro FX Aspherical

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie Odp: [recenzja] TOKINA 16-28/2.8 Pro FX Aspherical

Wielkość idzie przeboleć. Może ktoś jeszcze pokusi się o jakieś zdjęcia, najlepiej z ludźmi we wnętrzach ?

Dopiero zaczyna

Tez prosiłbym o jakieś sample. Przymierzam sie do zakupu tego szkiełka.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Mam właśnie 17-40/4L Canona i Tokine 16-28/2.8. I niestety po porównaniu tych dwóch obiektywów Canonowskie szkło przegrywa z kretesem. Tokina ma ostrzejsze brzegi przy f2.8 niż Canon przy f4. Winietowanie Tokiny również jest również dużo mniejsze...
    Postaram się wrzucić jakieś sample jutro, jak uda mi się sfotografować coś w świetle słonecznym.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Przymierzam się do kupna szerokiego kąta do pełnej klatki (5dmark ii). Głównie architektura i pejzaże. Myślałem o Tokina 16-28mm lub Sigma 12-24mm. Miał ktoś doświadczenia z tymi dwoma obiektywami. Wiem, że światło i ostrość, a co zatem idzie efekty uzyskane przemawiają za Tokiną. Szeroki kąt i waga za Sigmą. Czy jednak różnica pomiędzy 12 a 16mm jest aż tak widoczna ? Czytałem o bardzo małych zniekształceniach Sigmy przy 12mm, przez co można robić również zdjęcia w pomieszczeniach na czym też mi zależy. Chciałbym mieć możliwość uzyskaniu "niezwykłych" efektów bardzo szerokiego kąta. Ale z drugiej strony w takich zdjęciach głębia ostrości też dodaje plastyki i wyrazu. Proszę Was o opinie.

Dopiero zaczyna Awatar placykumaster
    Miasto
    Łódź

Fajne szkiełko kiedyś mocno myślałem o nim ale nigdzie nie mogłem go dostać. Dystrybucja leży więc pewnie serwis również. Cięższe, podobno ostrzejsze od Canona szkło. Z badania ostrości na cropach już dawno się wyleczyłem a flary przy fajnej pogodzie są zbyt duże w Tokinie. Przy aktualnej akcji zwrotu kaski dla użytkowników używających sprzętu w ciężkich warunkach Canon wydaje się lepszą opcją. Wypada poczekać na Canona 12-24

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez placykumaster Zobacz posta
    Cięższe, podobno ostrzejsze od Canona szkło. Z badania ostrości na cropach już dawno się wyleczyłem a flary przy fajnej pogodzie są zbyt duże w Tokinie.
    Nie masz tego obiektywu ani innego o podobnych ogniskowych ,więc nie gdybaj i nie opiniuj !,nie prowadzaj ludzi w błąd nieuzasadnionymi opiniami.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Dopiero zaczyna Awatar placykumaster
    Miasto
    Łódź

Mam Canona 16- 35 i moja opinia jest uzasadniona wieloma zdjęciami robionymi tym szkłem pod słońce i praktycznie żadnych flar. A w Tokinie co rusz widać na samplach jakieś flary. Zysk jak masz jakiś problem to idź strzel se baranka o ścianę wyręczysz wtedy mnie. Skąd ty wiesz co ja mam a czego nie mam?

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez placykumaster Zobacz posta
    A w Tokinie co rusz widać na samplach jakieś flary. Zysk jak masz jakiś problem to idź strzel se baranka o ścianę wyręczysz wtedy mnie. Skąd ty wiesz co ja mam a czego nie mam?
    pozdrawiam
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to moja tokina jest w takim razie zepsuta
    paczę na te foty i paczę ale żadnych flar nie widzę
    czy tez mam baranka strzelić???

Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów