Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Prośba znajomego o zakup 50D + 17-55 w wymianą na FF

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Prośba znajomego o zakup 50D + 17-55 w wymianą na FF

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Technika fotografowania w żaden sposób się nie zmieniła, tego się nie zapomina jak jazdy na rowerze...
    A decyzja bardzo dobra.

Technika fotografowania zmieniła się i to bardzo. Swego czasu biegałem z zenitem i m42 w piwnicy z kumplem wołaliśmy klisze, raz wychodziło raz nie - kwestia wprawy. W każdym razie żeby zrobić zdjęcie trzeba było się namęczyć, bo technicznie nie było takiej technologii jak teraz. Teraz bierze ktoś aparat w mediamarkcie, robi pstryk zerka na wyświetlacz i jest ok, robi następne 1000zdjeć - To jest właśnie też technika :-) Nie wliczając pamięciówy, takiej jak ustawianie przysłony,czasu itp... To fakt się pamięta.

Ja sam jak miałem pentaxa k100D przez 4lata kupę szkieł manualnych z wcześniejszym zenitem, łaziłem robiłem zdjęcia, nie interesowały mnie fora fotograficzne, nie rozglądałem się za nowym sprzętem. Aż w końcu postanowiłem zmienić body, nie będąc w temacie, zacząłem werbować nowości fotograficzne w każdej z firm i byłem w szoku jak widziałem ile to aparatów w tym czasie na rynek wyszło, od koloru do wyboru " który to wybrać" o jednym się naczytałem, chciałem zakupić a tu wychodzi następny model tego aparatu :-) a jak ktoś się nie interesuje przez 10 - 12 lat i zakończył na analogach zabawę to może się teraz pogubić z tymi gadżetami :-)
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 08-08-2013 o 09:55

Uprawnienia umieszczania postów