Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Prośba znajomego o zakup 50D + 17-55 w wymianą na FF

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Prośba znajomego o zakup 50D + 17-55 w wymianą na FF

Za tą cenę również proponuje 5D MK I + 50/1.4 ..... będzie zadowolony ;-)
    Nawet i 1.8. Mi się na 5d mk I podobało. To chyba najlepsze wyjście.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Znajomy 5classica nie chcę. Napalił się na 5dmk2 ale stwierdziliśmy że obecne ceny używanych są bezsensu, poczekamy na koniec sezonu i może ceny spadną, a jeśli nie to spokojnie do tego czasu dozbiera sobie do nowego 6D - na zimę będzie już miał FF gołą bez obiektywów (ale mogę pożyczać sigme 85) do lata uzbiera spokojnie na jakieś szkła i będzie gitara :-)

Wcześniej napalił się żeby mieć na teraz, ale po długich rozmowach przy piwko, stwierdziliśmy że lepiej poczekać, uzbierać i mieć coś lepszego na dłużej, niż później sprzedawać i znów kupować ... :-)

mój 50D +17-55 zostanie chyba jeszcze ze mną:-)

Pełne uzależnienie

Widać mu się w ogóle nie chce. :P Dość powszechna choroba.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Widać mu się w ogóle nie chce. :P Dość powszechna choroba.

Hehe to samo sobie pomyślałem. U mnie od momentu kiedy się zachce do momentu kupna nowej zabawki mija maksymalnie tydzień. A jak bym czekał aż coś stanieje to nic bym nie kupił. A jak miałbym czekać dłużej niż kilka miesięcy to bym kupił cokolwiek byle tylko pstrykać

Coś już napisał Awatar jaco
    Miasto
    Płock

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Znajomy 5classica nie chcę. Napalił się na 5dmk2 ale stwierdziliśmy że obecne ceny używanych są bezsensu, poczekamy na koniec sezonu i może ceny spadną, a jeśli nie to spokojnie do tego czasu dozbiera sobie do nowego 6D - na zimę będzie już miał FF gołą bez obiektywów (ale mogę pożyczać sigme 85) do lata uzbiera spokojnie na jakieś szkła i będzie gitara :-)

Wcześniej napalił się żeby mieć na teraz, ale po długich rozmowach przy piwko, stwierdziliśmy że lepiej poczekać, uzbierać i mieć coś lepszego na dłużej, niż później sprzedawać i znów kupować ... :-)

mój 50D +17-55 zostanie chyba jeszcze ze mną:-)
    Dziwne podejście

Wysłane z Sony Xperia S
    "Wiem co mówię, mówię co wiem. Dużo wiem, więc dużo mówię"

Miasto
    Wrocław

Wciąż trwają negocjacje :-) w każdym razie na wiosnę chcemy znajomego wyposażyć.

Teraz jest kolejny dylemat. Wywnioskowaliśmy przecież że to amator fotografii i nie musi mieć koniecznie pełnej klatki ( bo to jakiś sentyment z dawnych lat do analogów ) a wniosek podlegał pod argument że jednak nie chcę kupować używanego sprzętu FF, i na początek woli mieć nowy i z gwarancją itp itp. niestety budżet nie pozwala mu na nowy sprzęt fotograficzny FF, i tu stawia się kolejny dylemat...

Zaproponowałem :

-nową sigme 18-35 1.8 ( nie ma urazu do tej firmy, raczej należy do osób które robią zdjęcia, a nie mierzą wykresy )
    -nowego na "dniach" Canona 70D

Za około 8tyś. ma fajnego cropa na wyjściu z dobrą jasną uniwersalną optyką

70D będzie kosztowało około 4500zł
    Sigma 18-35 jest już dostępna za 3300zł

Pamiętajmy że podstawy ma za sobą, też biega ze mną na sesje zdjęciowe "portretowe" czasami jako asystent na śluby. Chcemy żeby miał coś uniwersalnego, do portretów i zrobienia czegoś dobrego z iso do 1600 (kościół, ceremonia weselna ) Sigma 18-35 bo zastępuje kilka szkieł, jest ostra i jasna. Mam 85 to czasami może pożyczać ode mnie na coś ciaśniejszego, póki co.

i tu najważniejsze :
    zna moje 50D to mógłby go ode mnie odkupić, bez zmartwień że jest używany. I się zastanawiamy czy naprawdę będzie duży przeskok jakościowy między 50D a 70D w matrycy, czy warto dopłacać tyle złotówek za te kilka lat różnicy. Wiem że jeszcze oficjalnie nie ma 70D ale może się podzielicie swoim zdaniem ... ?

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

obecnie nie wybuliłbym 8k na cropowy zestaw, a tym bardziej dopiero co wprowadzony na rynek (podatek "od nowości"), przy takim budżecie celowałbym w 6d, to naprawdę świetna puszka na długie lata i nie kojarzę, aby ktokolwiek napisał o niej coś złego...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    obecnie nie wybuliłbym 8k na cropowy zestaw, a tym bardziej dopiero co wprowadzony na rynek (podatek "od nowości"), przy takim budżecie celowałbym w 6d, to naprawdę świetna puszka na długie lata i nie kojarzę, aby ktokolwiek napisał o niej coś złego...
    Lepiej mieć cropa z dobrą optyką, niż FF w ogóle bez optyki :-)

Do FF trzeba raczej uzbierać dobre szkła, i komplet do fotografowania dużo więcej wyjdzie niż 8tyś...

i kto powiedział że 70D nie będzie mu służył długich lat :-)
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 05-08-2013 o 17:47

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

a może kolega sam tu napisze, bo czytając te posty mam wrażenie, że Ty i kolega to ta sama osoba
    (dr Jekyll & Mr. Hyde?)

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    a może kolega sam tu napisze, bo czytając te posty mam wrażenie, że Ty i kolega to ta sama osoba
    (dr Jekyll & Mr. Hyde?)

i powiedź mi , jaki miałbym w tym cel ?

Nie chcę się tu rejestrować, nie wszyscy lubią i mają czas korzystać, pisać po różnych forach ... Tak jak my :-)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów