Wpadajcie do Szczecina fotografować największe i najpiękniejsze żaglowce świata!
2-6 sierpnia - PROGRAM IMPREZY
Wpadajcie do Szczecina fotografować największe i najpiękniejsze żaglowce świata!
2-6 sierpnia - PROGRAM IMPREZY
Zapraszamy także na stoisko Cyfrowe.pl. Zabieramy ze sobą kilka długich zoomów (jutro ostatecznie będziemy wiedzieli jakie i ile) do fotografowania żaglowców. Będzie okazja wypróbować 300mm, 200-400mm, 400mm, czy popularne 70-200.
jezeli nie wypadnie mi w te dni focenie w plenerze, to wpadne pomacac te 400mm u was na stoisku![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Polecam, byłem 3 lata temu w duńskim Aalborg.
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
Nie jest dobrze... Canon Polska miał dosłać nowość 200-400 i 400mm ... i nie zrobił tego. Napisali, że mogą wysłać na 6 sierpnia... taaa... musztarda po obiedzie. Z naszych zasobów do testów mamy inne szkiełka, ale krótsze typu 70-200mm... Oprócz tego będzie jeszcze 300mm. Niestety tylko tyle.
Ale i tak zapraszamy do focenia na tej imprezie.
Długie obiektywy to się przydadzą tym, którzy się wybiorą do Świnoujścia we wtorek
Parada na morzu
Koniec finału regat - we wtorek. Od rana żaglowce będą rzucać cumy i ruszać w kierunku Świnoujścia. Kto ma czas, niech już z samego rana rusza nad morze. Jeśli wiatr będzie sprzyjał, zaraz po wyjściu ze Świnoujścia żaglowce skierują się na wschód, w kierunku Międzyzdrojów. Mają płynąć jak najbliżej plaży. I co najważniejsze i najpiękniejsze: będą pod żaglami! Cóż to za gratka dla miłośników żeglowania i fotoamatorów! Tego, niestety, w samym Szczecinie nie zobaczycie. A naprawdę warto.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez piotrr ; 01-08-2013 o 15:56
Na pewno z główek portu w Świnoujściu , nie wiem w którą stronę wyjdą - plan jest na wschód. Luknij w google map tam dobrze to wszystko widać. No a dobra łódź zapewni nieziemskie wrażenia jak te krówki podniosą żagle.
Pozdrawiam
Dzięki za wskazówkę,byłem na początku falochronu wschodniego.Na końcu pewnie byłoby lepiej,ale pod słońce niestety.Co do ujęć:
wiadomo: statek powinienmieć w tle morze i fale a nie ludzi.Niestety nie było do dyspozycji darmowej frywolnej motorówki a zrobić fotki na morzu,pozdrawiam