-
Save z photoshopa sRGB i inne kolory wyjsciowe?
Ratunku pomocy... Juz nie mam pomyslow co moglem gdzies namieszac - a gdzies namieszane musi byc:
Z Lightrooma i z Photoshopa mam ten sam efekt: probuje eksportowac obrazek do JPG dla WEB-a. W obu przypadkach w programach Adobe wszystko wyglada ladnie, ale jak juz zapisze plik i otwieram go w invfranview, albo w chromie to mam jakies przezolcone zdjecia.... Co ciekawe w photoshopie nawet wymusilem konwersje do sRGB, potem save for Web internet standards, dont embed profile - na podgladzie jest ok, po zapisie - inne programy zalatuja zolcia. Jak ten plik otworze w photoshopie to jest OK. Jakies pomysly bo ja juz opadam z sil. Wyswietlacz lapka mam kalibrowany.... Jakies pomysly ?
--- Kolejny post ---
Tutaj obrazek zeby sobie uzmyslowic o co chodzi...
--- Kolejny post ---
Zauwazylem ze jak ustawie Assign profile i zmienie z "Dont manage" na profil kalibracji mojego ekranu to w photoshopie wyglada identycznie jak w Infranview - jakies pomysly?
-
-
Dopiero zaczyna
Odp: Save z photoshopa sRGB i inne kolory wyjsciowe?
Było? RGB - Lab - RGB. Ponadto sprawdzaj przy imporcie do LR, ACR czy wybrany jest profil sRGB bo jak zaciąga w Adobe 1998 to się krzaczy w przeglądarkach.
Ostatnio edytowane przez tdominiak ; 29-07-2013 o 21:59
-
Przejrzalem wiekszosc tekstu Zobacz temat - Kolory w JPG dla Internetu - ICC
Generalnie robilem do sRGB konwersje ale jeszcze na tym samym monitorze byly cuda. Okazuje sie ze infranview nie pokazuje kolorow jak trzeba. Doinstalowalem plugin i jest lepiej. Dalej nie wiem czego sie spodziewac na innych monitorach ale chyba po prostu musze z tym zyc...
-
Dopiero zaczyna
Mi też Irfan pokazywał co innego niż PS a Picassa jeszcze co innego. Pomagała konwersja w PS z RGB do LAB i potem znowu do RGB. Nic Ci to nie daje?
-
Uprawnienia umieszczania postów