Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Tokina - lensiki, czyli to co rasowi ... lubia najbardziej :)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    BTW: Tokina to inzyniernia 'wsteczna' czy tez moze bazuje na licencji Canona w produkcji szkiel? Spraw moze byc wazna po zmnianie kiedys body na nowsze w stajni C.
    Chyba mają licencję. Przynajmniej w FOTO pisali ze Tokiny z 28-70/2,8 maja canonowskie chipy. Z moich doświadczeń: Stara Tokina 28-70 f2,6-2,8 działa z 350D/20D

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Domyślnie

zastanawiałem się nad tokiną 28-70/2.8 jest naprawdę świetnie zbudowana ale zdjęcia na 2.8 i 70mm to jest raczej katastrofa mam nadzieję że tokina kiedyś wstawi lepszą optykę w ten obiektyw

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    zastanawiałem się nad tokiną 28-70/2.8 jest naprawdę świetnie zbudowana ale zdjęcia na 2.8 i 70mm to jest raczej katastrofa mam nadzieję że tokina kiedyś wstawi lepszą optykę w ten obiektyw
    Może nie katastrofa, ale rzeczywiście z cyfrą ostrość na pełnej dziurze na długim końcu jest taka sobie. Trzeba przymykać. Z analogiem - ok. Co do nowej optyki do tego szkła - nie spodziewałbym się. To jest stara konstrukcja, przewidziana do analoga. Cyfrowym odpowiednikiem (mam nadzieję) będzie ów 16-50...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów