Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Karty SD...

Domyślnie Odp: Karty SD...

nie chce sie sformatować, operacja w toku i nic

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

możesz sformatować w innym urządzeniu? inny aparat albo komputer?
    wyłącz aparat i spróbuj jeszcze raz

próbuje na komputerze..

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Ja uywam 2x16gb i 1x4gb Sandisc ultra 10 clas . Dwie mam od roku i nic się z nimi nie dzieje nie rozklejają się itd. Noszę czasami w kieszeni spodni bez pudełeczka i nigdy nie udało mi się żadjej złamać. Kart używam dosyć intensywnie. W zimę przy dużych mrozach i w lato . Często są wyjmowane z aparatu i wkłądane w lapka w czytnik działają świetnie. A tu masz link odnośnie przetestowanych kart z Twoim aparatem EOS 1100D
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Ja uywam 2x16gb i 1x4gb Sandisc ultra 10 clas . Dwie mam od roku i nic się z nimi nie dzieje nie rozklejają się itd. Noszę czasami w kieszeni spodni bez pudełeczka i nigdy nie udało mi się żadjej złamać. Kart używam dosyć intensywnie. W zimę przy dużych mrozach i w lato . Często są wyjmowane z aparatu i wkłądane w lapka w czytnik działają świetnie. A tu masz link odnośnie przetestowanych kart z Twoim aparatem EOS 1100D
    dzieki za link. Przyda sie na przyszlosc. Format na komputerze ciagle w toku..

format zrobiony. Karta nie dziala niestety. dzieki wszystkim za pomoc. pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Przy "zabawie" to faktycznie możesz mieć szczęście i nic się nie stanie. Ale przy dużej intensyfikacji pracy, to już różne rzeczy się działy z kartami.
    No to fakt, przy prawdziwie intensywnej profesjonalnej robocie to aż iskry i drzazgi z kart pamięci leca...
    Może gdyby jednak używać większych pojemności, nie żonglowć tak tymi kartami, i nie upychać po kieszeniach to by było mniej drzazg..

Ja mam tuziny kart CF, SD i memory stick. Pierwsza która kupiłem o pojemności 2 czy 4 Mb (za mało na jeden dobry jpeg). Zawsze kupowałem największe jakie się dało, a mam pewien osobisty problem z opieraniem się pokusie nabycia nowej karty pamięci (leczę się).

Nie straciłem nigdy jednego bita z powodu awarii karty. Nie tylko w aparatach i kamerach ale i w innych urzadzeniach typu czytaczy, ramek do zdjęć, MP3, kalkulatorów, itp. gadżetów.

Dopiero w zeszłym miesiacu nabyłem kartę Sandisk Ultra SDXC 64Gb 10, która co i raz to zacinała się się w 6d. Czyli pokazywała, że nie ma dostępu, trzeba sformatować, kompletnie pusta, w aparacie i w czytniku USB. Za każdym razem odzyskiwałem wszystke zdjęcia (co niestety nie było ani szybkie ani pewne) . Potem wszystko było OK ale po parudziesięciu zdjęciach znów to samo. Odniosłem do sklepu i podziękowałem. To był jedyny problem z karta jaki kiedykolwiek miałem.

Ta karta była sprzedawana po rewelacyjnie niskiej cenie w Best Buy i innych wielkich sklepach. Wydaje mi się, że Sandisk powinien ja wycofać zamiast wciskać kit. Nie, nie sadzę żeby była podrobiona ale przyznaję, że to świetna wymówka. Szkoda, że Canon nie może zwalić problemów z AF na podróbki.. Do Sandiska nigdy nie miałem zaufania, bo ich karty, być może poza najdroższymi Super Extra Ultra Hot Platinum Crazy Bleeding Edge Extreme to najgorszy badziew i żerowanie na braku obeznania większości nabywców. Zawsze najwolniejsze karty sprzed wojny w całym sklepie to Sandisk.

Kurcze a ja to zawsze myślałam, że karta to karta, a jaka to już niewielkie miało dla mnie znaczenie. No ale człowiek uczy się na błędach, teraz będę bardziej uważna i zanim kupię jakieś nie wiadomo co to najpierw zajrzę tutaj. Dobrze wiedzieć, że są ludzie na świecie którzy się znają na rzeczy

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Dopiero w zeszłym miesiacu nabyłem kartę Sandisk Ultra SDXC 64Gb 10, która co i raz to zacinała się się w 6d.
    Czy to wersja 30MB/s? Ostatnio ktoś także narzekał tu na nią na forum.

Cytat Zamieszczone przez kinga Zobacz posta
    Kurcze a ja to zawsze myślałam, że karta to karta, a jaka to już niewielkie miało dla mnie znaczenie. No ale człowiek uczy się na błędach, teraz będę bardziej uważna i zanim kupię jakieś nie wiadomo co to najpierw zajrzę tutaj. Dobrze wiedzieć, że są ludzie na świecie którzy się znają na rzeczy
    Ano, istotna jest prędkość zapisu oraz odczytu. Zapis mieści się w tzw "klasach"- Class 4; Class 6; Class 10. Canon do 1100D zaleca karty minimum Class 6, w związku z funkcją nagrywania(gdzie im szybciej tym lepiej). Kingston która zlinkowałas jest Class 4.

Dopiero zaczyna

Podróbki są dobre ale zależy jakie się trafi. Moja Chine Elite pro 8GB pracuje do dziś

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów