Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Jak znaleźć mentora?

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Domyślnie Odp: Jak znaleźć mentora?

po pierwsze - jeśli teorię masz w małym palcu, to czemu nie robisz super fotek?
    po drugie - jak znaleźć? moim zdaniem jak każdy, kto chce czegoś się nauczyć od kogoś innego. wyobraź sobie, jak kiedyś terminator zdobywał fach pod okiem mistrza?
    po trzecie - obejrzyj mnóstwo portfolio z danej dziedziny, która Cię interesuje. może po prostu napisz do danej osoby czy nie chciałaby wspólnie się wybrać na foty?
    po czwarte - niczego się nie nauczysz od noszenia statywu i przyglądania się imho. praktyka mocno podparta teorią czyni mistrza.
    po piąte - droga imho najlepsza. wydać trochę kasy na kurs z dziedziny Ciebie interesującej. i nie jakiś "podstawowy", tylko na wyższym levelu. jeśli Ci się spodoba, koresponduj z nauczycielem. z tego co wiem, jeśli tylko mają czas, odpisują, podpowiadają, bo i takie zachowania tworzą klienta.
    po szóste - powtórka z pierwszego. popatrz na zdjęcia, które robisz i porównaj je z książek, które posiadasz - czemu nie są one na tak wysokim poziomie?

tyle ode mnie.

P.S. po siódme - poszukaj jakiś darmowych kursów w Twojej okolicy. z doświadczenia wiem, że jest tego całe mnóstwo w różnych MOKach i innych ośrodkach kultury. może i będą na nich także gimnazjalistki, ale imho na początek zawsze warto pójść na coś takiego.
    Ostatnio edytowane przez p0m ; 22-07-2013 o 22:52
    ebe ebe

Uprawnienia umieszczania postów