Ok a teraz jak to widzą uprzednio wypowiadający się ?
Dziękuję wszystkim z opinie
--- Kolejny post ---
Tyle z Raw-a spokojnie dało się wydobyć. Jak teraz to widzicie w porównaniu z poprzednią wersją ?
Ok a teraz jak to widzą uprzednio wypowiadający się ?
Dziękuję wszystkim z opinie
--- Kolejny post ---
Tyle z Raw-a spokojnie dało się wydobyć. Jak teraz to widzicie w porównaniu z poprzednią wersją ?
Ostatnio edytowane przez wojtylas69 ; 23-07-2013 o 17:17
kolory na ostatnim lepsze... alesuknia przepalona.. nadal to zły kadr. Nie ma jak tego oglądać.
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
teraz jest dużo lepiej jeśli chodzi o światło i kolory ale kadr nadal za mocno przekrzywiony
ciekawe dlaczego ten kadr tak gryzie, w sumie młodym też się podobało a wiem, że są szczerzy![]()
jeszcze nie spotkalem sie z para mloda, ktorym nie spodobalyby sie ich wlasne zdjecia(conajwyzej powiedza ze zdjecia sa fajne, fajniejsze i super fajne)
twoje pewnie w ich oczach sa fajne..
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
... ech trochę niestandardowych rozwiązań się przyda, ale macie troszkę racji - przesadziłem z tym kadrem
Jedno i drugie bardzo średnie. W przypadku pierwszego odnoszę wrażenie, że ostrość poszła na kieliszek plus prześwietlenie na górze poddaje pod wątpliwość, w drugim kadr. Do obu jeszcze dochodzi średnia obróbka. Ale im człowiek więcej próbuje tym lepiej wszystko wychodzi.Pozdrawiam
Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson
__________________________________________________ ____________________________
www.facebook.com/pokornieckifotografia
Robiąc zdjęcie trzymaj się powszechnie obowiązującego kanonu. Pomoże w tym lektura jakiejś bogato ilustrowanej przykładami książki o fotografii. Polecam np. "Nowy podręcznik fotografii" John'a Hedgecoe. Wyłamuj się z tych podstawowych zasad tylko wtedy gdy ma to jakieś uzasadnienie. Np. skośne linie dodają dynamiki do obrazu i w określonej sytuacji przechylenie horyzontu może temu służyć. Jednak stosowanie takich zabiegów "bo tak" w większości przypadków zepsuje, być może dobre zdjęcie. Oglądaj, oglądaj i jeszcze raz oglądaj - dużo fotografii bardziej doświadczonych fotografów i staraj się osiągać efekty które Ci się podobają. W internecie znajdziesz mnóstwo artykułów i filmów poświęconych fotografii. Wybieraj z nich wartościowe informacje.... ech trochę niestandardowych rozwiązań się przyda , ale macie troszkę racji - przesadziłem z tym kadrem
Może banalne, ale to najlepsze rady które pozwoliły mi się rozwijać. Mam nadzieję że przydadzą się również Tobie.