Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Firmware do 300D oryginalny Canona?

Dopiero zaczyna Awatar radekbo
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie Firmware do 300D oryginalny Canona?

Niejaki "najdealer" z allegro przysłał mi maila:
    "witaj, czy slyszales o sofcie do Canona 300D, ktory odblokowuje opcje..

- regulacji siły blasku lampy
    - możliwości ustawiania wielkości i jakości zapisywanego razem z RAWem pliku JPG
    - wymuszenie synchronizacji przy użyciu lampy z czasem 1/200 sekundy w trybie priorytetu migawki
    - podnoszenia lustra
    - czułości 3200 (!!!)
    - opcja przełączania między ciągłym a pojedynczym pomiarem ostrości!

odpisz jeśli chcesz go mieć"
    Z jego treści wynika że firmware jest podobno oryginalny, twierdzi też że w usa dodają go przy zakupie każdego 300D - jestem ciekawy czy ktoś słyszał o tym, bo myślę że to podpucha i chęć wyciągnięcia kasy (chce za to 25 USD)

dvd2divx
    Guest

Domyślnie

W Twoim podpisie widnieje "300D hakowany" czyli masz wszystko to o czym gość pisze. Z tego co wiem tylko "wasiaware" daje wymienione możliwości a nie istnieje oryginalny firmware Canona z tymi możliwościami. Dla mnie zwyczajnie gość żeruje na niewiedzy i chce wyciągnąć kasę.

Dopiero zaczyna Awatar radekbo
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Też mi się tak wydaje, ale pisze że działa funkcja zmiany pomiaru ostrości z one shot na continuous. Myślę że zalewa i może znajdzie jakiegoś frajera

[ Dodano: 11-09-2004 ]
    Napisał jeszcze:
    "Moj brat wyslal mi to ze Stanow, u nich jest na porzadku dziennym ze dodaja ten soft do kazdego aparatu.

Sprzedam Ci soft za 24,99 zl U MNIE DZIALA TA OPCJA!!"
    Pomyliłem się z tymi dolarami
    TA opcja to One shot-continuous
    Ale nadal w to nie wierzę,

Bywalec Awatar TomaszQ
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Witajcie !!!
    To mój pierwszy post na tym forum.
    Napisałem już jedną odpowiedź ale nie wiem czemu nie widać jej.
    Kilka dni temu otrzymałem nowiutkiego Rebela z USA.
    Nie ma żadnego nowego softu w nim ani "obok".
    Wszystkie funkcje standartowe.
    Gość z Allegro to zwykły, marny naciągacz.

P.S.
    Pięknie przyjął Wasiaware

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

radekbo: olej naciagacza, to co masz shakowanego w 300D to to samo o czym on pisze, a reszta historyjki to sciema jako lep na klienta (ze niby w USA standardowo dodaja). One-shot czy continous tez masz , iso 3200 rowniez, chyba ze nie masz najnowszej wersji - na tym forum znajdziesz linka do niej.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie Re: Firmware do 300D oryginalny Canona?

Cytat Zamieszczone przez radekbo
    Z jego treści wynika że firmware jest podobno oryginalny, twierdzi też że w usa dodają go przy zakupie każdego 300D - jestem ciekawy czy ktoś słyszał o tym, bo myślę że to podpucha i chęć wyciągnięcia kasy (chce za to 25 USD)
    Jeśli z treści wynika, że soft jest oryginalny, to to już powinno Ci wystarczyć. Gość łże jak PIES, bo Canon takiego oprogramowania po prostu nie wypuścił. Wypuścił Cię natomiast gość i myślę, że jeśli nawet jest w posiadaniu jakiegoś programu, co jest oczywiście możliwe (bo Polak to zdolna bestia) to nie jest on autorstwa Canona. Natomiast jeżeli gość myli AI Servo z trybem Continous, to już jest w ogóle oszołom i ja osobiście bym mu nie zaufał.
    Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

yogo65, cenna uwaga w pół roku po wysłaniu pytania
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Koles wysyla takie zachecajce oferty i zapewne znajdzie paru naiwnych. Ale to, ze łga w zywe oczy o AF to juz przesada.
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Panie Tomaszu!
    Biorę po prostu udzial w dyskusji...Nie patrzyłem na datę. Mam rozumieć, że jeśli post jest "stary" to nie należy na niego odpowiadać, tak?
    Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogo65
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Panie Tomaszu!
    Biorę po prostu udzial w dyskusji...Nie patrzyłem na datę. Mam rozumieć, że jeśli post jest "stary" to nie należy na niego odpowiadać, tak?
    Nie żołądkuj sie tak . Przeciez nikt Cie nie skarcil za to. Jasne ze mozesz odpisywac. Zwroc uwage na emotikony jakie dodal Tomek.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów