Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jedno wesele - 2 x Canon - 2 x Awaria.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jedno wesele - 2 x Canon - 2 x Awaria.

Witam
    W sobotę dopadł mnie pech a mianowicie podczas jednego wesela padły mi dwa aparaty, 5d i 40d. Jako pierwsza przy wyjściu z kościoła poddała się 5, następnie w trakcie oczepin w 40-tce pojawił się napis busy po czym aparat nie reagował na zmiany migawki, iso i łapanie ostrości. Zdjęcia mogłem robić tylko na Live view. Szczęście w nieszczęściu że to była końcówka ostatniej zabawy i miałem już wystarczającą ilość materiału. Później pozostały jeszcze podziękowania rodzicom, więc obiekty stateczne i jakość dałem radę. Co mogło się stać w 40-tce? Aparat działa jak tylko w obiektywie ustawiona jest ostrość manual, w AF brak jest jakiejkolwiek reakcji. Będę wdzięczny za pomoc w ustaleniu przyczyny.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jedno wesele - 2 x Canon - 2 x Awaria.

Właśnie wróciłem z serwisu na Żytniej. Problem z odklejonym lustrem najprawdopodobniej wyjaśniony, raczej uznają to jako wadę fabryczną ponieważ lustra nie można przyklejać i tu potrzebna będzie wymiana całego mirror boxu (czas realizacji do 7 dni jeśli nie mają na stanie). Awaria 40d jest bardziej złożona i tu potrzebna ekspertyza, ponieważ jak twierdziła Pani, która przyjmowała sprzęt nigdy nie spotkała się z taką usterką. Może ktoś z forumowiczów domyśla się co może być z 40-tką?

Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

a ja mam pytanie, czy z odklejonym lustrem można dalej robić zdjęcia? oczywiście wiadomo brak wizji w wizjerze... - ale zdjęcia powinno robić?
    Regulamin pkt 8.

Dopiero zaczyna

... Może ktoś z forumowiczów domyśla się co może być z 40-tką?

Dość znana objaw - można robić zdjęcia tylko w live view (i chyba tylko w jednym z trybów live view) - coś z silnikiem powrotu lustra . Ale lepiej niech się serwis wypowie - w końcu jest na forum

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Vter Zobacz posta
    ... Może ktoś z forumowiczów domyśla się co może być z 40-tką?

Dość znana objaw - można robić zdjęcia tylko w live view (i chyba tylko w jednym z trybów live view) - coś z silnikiem powrotu lustra . Ale lepiej niech się serwis wypowie - w końcu jest na forum
    Już raz miałem taką sytuację że 40-tka była w serwisie ponieważ zawiesiło się lustro i wtedy również mogłem robić zdjęcia tylko w lv, jednak wtedy mogłem zmieniać iso i przysłonę a aparat łapał ostrość.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Vter Zobacz posta
    Mogę ci napisać z dokładnością do jednego wyrazu jaka będzie odpowiedź serwisu
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Mogę ci napisać z dokładnością do jednego wyrazu jaka będzie odpowiedź serwisu
    Na pewno trzeba będzie bulić, ciekaw jestem jaki to będzie przedział, bo może okazać się że aparat nie będzie tego wart

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Moim zdaniem siada silnik migawki. W autoryzowanym serwisie wymienią dwa na raz, więc będzie to dość okrągła kwota.

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez sylwek Zobacz posta
    Witam
    W sobotę dopadł mnie pech a mianowicie podczas jednego wesela padły mi dwa aparaty, 5d i 40d. Jako pierwsza przy wyjściu z kościoła poddała się 5, następnie w trakcie oczepin w 40-tce pojawił się napis busy po czym aparat nie reagował na zmiany migawki, iso i łapanie ostrości. Zdjęcia mogłem robić tylko na Live view. Szczęście w nieszczęściu że to była końcówka ostatniej zabawy i miałem już wystarczającą ilość materiału. Później pozostały jeszcze podziękowania rodzicom, więc obiekty stateczne i jakość dałem radę. Co mogło się stać w 40-tce? Aparat działa jak tylko w obiektywie ustawiona jest ostrość manual, w AF brak jest jakiejkolwiek reakcji. Będę wdzięczny za pomoc w ustaleniu przyczyny.

Pozdrawiam
    Koszmar fotografa ślubnego
    I weź nie miej backupu wcale - a znam takich.

Ja zwichnąłem rzepkę kolana z przemieszczeniem na jednej z komunii. Nogi nie dało się do końca rozłożyć, nie mówiąc o stawaniu na niej. Zacisnąłem zęby i robiłem fotki dalej, na jednej nodze
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Naprawiacz Zobacz posta
    Moim zdaniem siada silnik migawki. W autoryzowanym serwisie wymienią dwa na raz, więc będzie to dość okrągła kwota.
    Kurcze ale dlaczego na zmiany nie reaguje przysłona i iso?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów