Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Mam Canona ale nie wiem jakiego ;/

Mieszany widok

blindmen
    Guest

Domyślnie Mam Canona ale nie wiem jakiego ;/

Dostałęm od wujka dość (chyba) stary ale na taki wygląda i nie wiem jaki to model a chciałbym go sprzedać i nawet niewiem za ile go puścić żebym go jakby za marne pieniądze nie puścił. Może ktos mi napisac jaki to model i mniej więcej za ile można go sprzedać. Aparat jest w pełni sprawny wszystko działa bo ju.ż zdazyłem wypstrykać klisze izdjęcia są dość ładne ;];] U dołu sa jego zdjęcia

Zdjęcia Aparatu

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

szkoda ze nie masz wiekszych zdjec ale tak na oko ze 20 zl za niego wezmiesz

i to chyba nie Canon

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    szkoda ze nie masz wiekszych zdjec ale tak na oko ze 20 zl za niego wezmiesz

i to chyba nie Canon

Może z 50 zł weźmie .

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blindmen
    Dostałęm od wujka dość (chyba) stary ale na taki wygląda i nie wiem jaki to model a chciałbym go sprzedać i nawet niewiem za ile go puścić żebym go jakby za marne pieniądze nie puścił. Może ktos mi napisac jaki to model i mniej więcej za ile można go sprzedać. Aparat jest w pełni sprawny wszystko działa bo ju.ż zdazyłem wypstrykać klisze izdjęcia są dość ładne ;];] U dołu sa jego zdjęcia

Zdjęcia Aparatu
    Cała rzecz w tym , że ten aparat może kiedyś leżał obok jakiegoś CANONA. Niestety tylko leżał . To canonmatic , taka podróba spotykana także pod nazwą SONY .

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie masz Canona tylko Canomatika. Podrobe nie tylko Canona ale nawet normalnego aparatu fotograficznego. Warte jest to malo co... Bywaja na allegro... Czekaja na naiwnych ktorzy przeplaca i potem beda sie meczyc ze zlomem szukajac kolejnego naiwnego.

Najlepiej daj to jakiemus dziecku do zabawy, bedzie mialo radoche. Chyba lepsze rozwiazanie jak unieszczesliwienie kogos za psie pieniadze.
    ...

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Niestety na rynku jest dużo tego typu aparatów . Często przychodzą do mnie ludzie , którzy właśnie na targowisku okazyjnie taki wynalazek kupili za....100 do 400 zł :-( Naiwność ludzka nie zna granic . Oczywiście zdarza się też żę ludziska kupują takie aparaty za granicą . Ładny profesjonalny lustrzankowy wygląd , plus zewnętrzna lampa i eleganckie etui na cały komplecik robią niesamowite wrażenie na ludziach szukających okazji do kupienia czegoś extra za małe pieniądze . Niestety niewiedza kosztuje .

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

a to dziala w ogole ?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Nie wnikając w szczegóły jak działa , odpowiem że działa .
    Na obiektywie masz ustawianie przysłony z oznaczeniem cyfrowym i chmurkowym :-) czas jest stały. Włącznik aparatu ( prawe pokrętło ) Po przełączeniu przeciwnie do ruchu wskazówek zegara włącza aparat . zgodnie z ruchem wskazówek zegara zwija film do kasety . Trzeba bardzo uważać , ponieważ pokrętło działa bardzo lekko i wyłączając aparat można zwinąć niechcący film .Wady obiektywu ( głównie dystorsja ) skorygowana poprzez łukowate umieszczenie filmu w aparacie :-)
    Na lampie znajduje się tabelka , znana użytkownikom lamp manulanych . Po oszacowaniu odległości odczytujesz na lampie jaka powinna być przysłona , oczywiście w zależności od czułości filmu i ustawiasz odpowiednią na aparacie :-)

Ogólnie aparat wykazuje bardzo duże luzy na wszystkich elementach ruchomych .

Jednak można zrobić tym zdjęcie .

Zapomniałem napisać o zasilaniu.
    Aparat zasilany jest z dwóch baterii AAA , natomiast lampa z AA . O ile włożenie paluszków do body jest proste , to w lampie trzeba poszukać miejsca na zasilanie :-) ukryte jest przez obudowę dyfuzora lampy . Trzeba najpierw ustawić tryb lampy na tele , przesuwając dyfuzor do przodu ( uważając żeby nie wyrwać ) i wtedy ukazuje się miejsce na AA :-)

Wracając do lampy , to ma tryb tele oraz wide . Lampa ma także poziomą i pionową regulację głowicy umożliwiającą korzystanie ze światła odbitego :-)
    Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 02-03-2006 o 21:32

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Sounds like fun

Dobry gadżet na kolejny zlot CB
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Sounds like fun

Dobry gadżet na kolejny zlot CB
    Zamierzasz kupić ??? :-)

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów