Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Mam Canona ale nie wiem jakiego ;/

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Ludzie, nie znacie się. To jest cały poważny "System"

Załącznik 1048

http://www.canomatic.de/
    http://www.ouyama.com/
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

blindmen
    Guest

Domyślnie

no to przynajmniej powiedzieliście mi co nieco o tym złomie tak działa działa całkowicie sprawny czyli raczje nie opłaca się go nawet przedawać no to może se zostawie jako zabytek:PP:PP

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blindmen
    czyli raczje nie opłaca się go nawet sprzedawać no to może se zostawie jako zabytek
    za niedługo MAJ, zaczną się Komunie więc wręczysz jakiemuś smarkaczowi pod kościołem i będzie po problemie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    za niedługo MAJ, zaczną się Komunie więc wręczysz jakiemuś smarkaczowi pod kościołem i będzie po problemie
    Krzywdy byś nie proponowal dziecku robić!
    Bo to naprawdę krzywda wręczyć komuś nieświadomemu takiego gruchota, ktory zamiast zachęcić do fotografii uczyni rzecz dokladnie odwrotną, a mianowicie totalnie zniechęci (choćby za sprawą otrzymanych za jego pomocą efektów).
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

to co tu wszyscy piszą daje niezły ubaw gdyby nie fakt że jakiś czas temu pojawiali się kolesie którzy naciągali niewinnych ludków na to badziewie a co gorsza ludzie dawali się na to nabierać i to za całkiem spore pieniądze
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

moze nie identyczna sytuacja ale podobna jest z ekrowa i jego szklami ;-).. ale jest wolny rynek a dobry marketing robi swoje !

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

w tym przypadku to było zwykłe oszustwo koleś zastawiał aparat za pare stówek bo jak twierdził zbrakło mu paliwa a musi dojechać do domu a później wiadomo a działo się to przeważnie w rejonach dużych sklepów
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Miałem do czynienia z Typkami od tego super sprzetu. W Miedzyrzeczu koło Bielsko-Białej, w budynku w ktorym znajdowała sie firma w gdzie pracowałem, jedno pomieszczenie wynajmował włoch. Firma jego zajmowała sie własnie hurtem tego aparatu. Przychodziły tego całe palety, oni rozpakowywali kazda sztuke i pokowali polskie pudełko, stare pudełka i steropiany szły na smietnik. Pan Czesio był to gośc co zajmował sie zamiataniem placu i śmietnikiem, pomagał im przy utylizacji opakowan. Skoro tyle sie robi koło tego to stwierdził że warto kupic takie cacko. Zagadał wiec do włocha żeby mu sprzedał jeden aparacik (tanie ponoć nie były). A ten na to że to nie jest sprzęt dla pana Czesia, i żeby dał sobie z tym spokuj. Nie sprzedał mu bo se syfu pod domem nie chciał robić. Ale szły tego tony, tak wiec naiwniaków nie brkuje, a takiego biznesmakarona to zamknąć powinni !!!
    8)8) relaks - relaks - i sama frajda 8)8)

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nieco OT, ale opowiem pewną historię.

Na początku lat 90-tych, gdy akwizycja nie była jeszcze obciachem :smile: , mój kolega z klasy zatrudnił się do sprzedaży różnego badziewia. Chodził po biurach i wciskał paniom golarki do swetrów itp.. Pewnego razu dostał do sprzedaży aparaty fotograficzne, straszne badziewie, chińszczyzna totalna, pamiętam, że zamiast wizjera miały odchylaną plastykową ramkę (bez żadnej szybki, nawet pleksi). Jednym słowem szmelc nie wart złotówki.
    Cena sprzedaży ustalona przez szefa - 15zł (urealniam ceny, bo wtedy mieliśmy wypłaty w milionach). Towar nie schodził, nikt nie chciał tego g...na kupować.

Co zrobił mój kolega ?

Podniósł cenę na 90 zł, i sprzedał wszystkie !!!!!!!!:-D

Dzięki zmianie strategii cenowej wyprzedał z firmy całe zapasy, kosił kasę poza firmą (oczywiście górka była jego ) i zgarniał premie.

Jak zobaczyłem te wynalazki w wątku to przypomniała mi się ta historia.

Sorry za OT.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów