Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jak masz u Canona?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Jak masz u Canona?

Właśnie przypadkiem przypomniałem sobie, że Canon Professinal Services w USA ma system punktowy za kolekcjonowanie sprzętu. Jednak myślałem dotad, że trzeba mieć kilka bardzo ciężkich puszek i szkieł żeby dostać jakiś awans do tego ekskluzywnego klubu więc się tym w ogóle nie interesowałem.

A tu się okazuje, że mam punkty nie tylko na złotego ale na najprofesjonalniejszego platynowego członka!
    Jestem bardzo z tego dumny i natychmiast umieściłem mój score w rubryce Sprzęt. A żona mówiła, że żadnej korzyści z tego sprzętu nigdy nie będzie.

Wdzięczny za to wyróżnienie obiecuję utrzymywać tempo zakupów na miarę skromnych możliwości finansowych (bo w miarę jak sprzęt się starzeje, punktów będzie ubywać, więc trzeba często sprawdzać status). I żadnych Sigm ani Tamronów -- może niezłe, może taniej, ale zero punktów!

Już szykuję składkę członkowska $500 rocznie. A wtedy naprawy z 60% zniżki, w 2 dni, darmowa wysyłka, darmowe czyszczenie, super pomoc techniczna, i so much more. Szkoda, że sprzęt mi się częściej nie psuje. Najważniejszy jednak jest respekt i prestiż.

Zapraszam kolegów do pochwalenia się punktami u Canona bez zbytecznej skromności. W końcu to forum sprzętowe.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Jak masz u Canona?

Też niedawno sprawdzałem i z obiektywów byłbym złoty, ale mam ci puszki stare i zdegradowały mnie do srebrnego. Nie samym punktem człowiek żyje.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Też niedawno sprawdzałem i z obiektywów byłbym złoty, ale mam ci puszki stare i zdegradowały mnie do srebrnego. Nie samym punktem człowiek żyje.
    Jak puszki moga zdegradować, kiedy zasłużyłeś sobie obiektywami, przecież nie ma punktów ujemnych?
    Edit: A, jasne, w Europie nie jest tak dobrze jak w USA.

Oczywiście trzeba jeszcze być full time zatrudnionym przy robieniu obrazków albo mieć własny interes żeby zostać Członkiem. Więc ja mogę być tylko potencjalnym Platynowym Członkiem. Ale wtedy za tylko $500 rocznie ktoś z uporczywymi problemami z FF/BF mógłby ćwiczyć CPS do woli.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 19-07-2013 o 09:57

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

trochę jak w Amwayu i Scientologii...

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

a jak się te pkt zdobywa???
    ok, łapię się na platynkę ale 500$ to wole przeznaczyć na kolejne szkiełko
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 19-07-2013 o 09:51

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

haha... jakbym nie zamienil 40D na trabanta 600D (dla mnie upgrade, bo wielki skok w jakosci obrazka) to mialbym Golda.

a tak ni mam nic moge dalej pozowac na intelektualiste nie-onaniste
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Za to Europa ma tysiące lat kultury i nieogarnioną kuwetę biurokracji.

Uprawnienia umieszczania postów