Witam
Czy to normalne że obiektyw Canon 90-300 4.5-5.6 skierowany do dołu sam się wysówa, bo to moja pierwsza lustrzanka i nie jestem pewien czy napewno tak się powinien zachowywać. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Witam
Czy to normalne że obiektyw Canon 90-300 4.5-5.6 skierowany do dołu sam się wysówa, bo to moja pierwsza lustrzanka i nie jestem pewien czy napewno tak się powinien zachowywać. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Obiektyw jest nowy używam go dwa tygodnie i nie wiem czy mam go reklamować i co może byc powodem takiego zachowania ?
Niekoniecznie... to jest raczej ciezkie szklo, a te lubie sie samoczynnie wysuwac, czasem w niektorych obiektywach jest przelacznik "lock" blokujacy samoczynne wysywanie pod wplywem grawitacji :-) Nawet Tamron 28-75 ma taka blokade.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Moim zdaniem to normalne, sam sie z tym spotykalem w takich zoomach.
podpis...
W obiektywach klasy amatorskiej może się wysuwać gdy obiektyw skierowany w dół. Lepsze obiektywy mają - aby chronic przed taką sytuacją- specjalną blokadę "LOCK".
Miałem 75-300 i było to samo .(juz w sklepie w nowym). W 70-300 jest LOCK i po sprawie!
Pozdrawiam
Janusz
Pójdę za rada Pana Tomasza i postaram sie reklamować. Dziękuje za pomoc
Ja mam taki obiektyw juz prawei dwa lata i czesto go uzywam. Nic mi sie nie wysuwa, moim zdaniem reklamowac!
Pozdrowki
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
A mój się rozciąga pod wpływem ciążenia.
Normalka.
Nawet przez myśl mi nie przeszło ani przez moment, aby reklamować.
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...