Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon 550d czarny(uszkodzony?) wyświetlacz.

Question Canon 550d czarny(uszkodzony?) wyświetlacz.

Witam wszystkich!

Piszę do Was z nadzieją na udzielenie mi jakiejkolwiek pomocy z tym, czym stał się mój aparat. Otóż wczoraj przy próbie zrobienia fotki moim canonem 550d, na lcd pojawił się komunikat o braku karty pamięci. (karty faktycznie nie było) No to przystępuje do akcji, wyłączam aparat, wkładam kartę pamięci, odpalam aparat a tutaj zong, lcd pozostaje całkowicie czarny. Na nic zdają się próby resetowania, wciskania DISP. i tym podobne. Zauważyłem jednak, że podczas próby zrobienia zdjęcia, aparat ciągle dostosowuje sobie parametry, otwiera lampę błyskową etc, aczkolwiek zdjęcia nie da się wykonać (widać to na ekraniku w wizjerze). Od siebie dodam jeszcze, że z aparatem obchodziłem się z należytym szacunkiem, nigdy nigdzie nie upadł ani nie został uszkodzony manualnie.

Z góry przepraszam za zagmatwany oraz zapewne niedoskonały opis aczkolwiek w dziedzinie fotografii jestem totalnym laikiem.

Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 550d czarny(uszkodzony?) wyświetlacz.

Witam.
    Z tego opisu można wywnioskować, iż siadła płyta główna.
    pozdrawiam

Dziękuje za odpowiedz!
    Mam jeszcze jedno pytanie: czy z aparatem z takim uszkodzeniem można jeszcze cokolwiek zrobić czy w grę wchodzi tylko wymiana całej płyty głównej? (która jak wnioskuje po cenach w internecie nie jest tania). Dodam, iż aparat najprawdopodobniej nie posiada już gwarancji ponieważ dostałem go jako prezent od rodziny "zza oceanu".
    pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Jeśli potwierdzi się uszkodzenie płyty głównej, to możliwa jest tylko jej wymiana.

Dopiero zaczyna

Może jakaś taśma się wypięła?

Uprawnienia umieszczania postów