Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Pixel Kind PRO i pixel King X

Początki nałogu

Domyślnie Pixel Kind PRO i pixel King X

Jakiś czas temu znana wszystkim firma z HK przedstawiła nową, trzecią generacje bezprzewodowych wyzwalaczy ettl - PIXEL KING PRO

Główną nowością jest dostęp do ustawień z palca na urządzeniu. Już nie trzeba grzebać w menu aparatu czy lampy by zmienić moc lampy. Dodatkowo (nie wiem czy kingi to oferowały) istnieje możliwość pracy w trybie mieszanym - ettl + manual z możliwością ustawień mocy lamp z urządzenia.

King PRO współpracuje z odbiornikami King X.

Więcej info i specyfikacja techniczna: King Pro For Canon--PIXEL ENTERPRISE LIMITED
    Review: Pixel King Pro – ETTL & HSS Trigger – Review | FLASH HAVOC

Cena za komplet (nadajnik + odbiornik) to 157$, więc taka sama jak obecna cena kinga w PL.
    Do kupienia na ebayu producenta: Pixel 3rd Generation Wireless TTL Flash Trigger King Pro for Canon | eBay

Zachęcam do dyskusji :-)
    6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie Odp: Pixel Kind PRO i pixel King X

Nikt jeszcze nie posiada? Chętnie poznam opinie użytkowników.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Miał już ktoś okazje bawić się tymi wyzwalaczami?
    - FB -
    Canon + szkła

Dopiero zaczyna Awatar aroaro

Wyzwalacze dostępne już w pl, czy może ktoś podzielić się opinią np: czy poprawnie współpracują z odbiornikami poprzedniej - II wersji Pixel KING, czy na-pewno działa synchron na II kurtynę, czy poprawnie działają sanki na nadajniku, czy ktoś używa je na body 5d mkI lub 7d?

Posiadam ten zestaw od dwóch dni. Jeżeli chodzi o wyzwalanie lamp, to w moim przypadku, wyzwalacze działają w 90%, dlaczego? Nie ma instrukcji w języku polskim, nie do końca wiem jak można w stu procentach sterować nadajnikiem. Nie mam pojęcia jak zaktualizować oprogramowanie, ponieważ na stronie producenta nie ma programu, którym mógłbym wgrać nowy soft do nich. Jeżeli ktoś ma takowy program i instrukcję obsługi w PL to proszę o pomoc.

Dopiero zaczyna Awatar aroaro

Na stronie producenta wszystko opisanie w języku angielskim - cała procedura aktualizacji: kingprocanon - Firmware Upgrade

Ok. Doszedłem jak się aktualizuje soft w KING PRO i KING X. 1. Trzeba wyciągnąć baterie/akumulatorki. 2. Podłączyć urządzenie kablem USB do komputera. 3. Wcisnąć przycisk test, który znajduje się na górze obudowy i w tym czasie włączyć urządzenie suwadłem, który jest z boku obudowy. Teraz na komputerze urządzenie zostanie rozpoznane i otworzy się katalog z jednym plikiem "firmware.bin". 4. Usuwamy ten plik i w miejsce jego wgrywamy nowy plik do każdego urządzenia odpowiedni. Nazwa plików to "King X For Canon_V103.bin" lub "KingPRO For Canon_V103" 5. Wyłączamy urządzenie. Wypinamy kabel USB. To wszystko.

Witam

W końcu zaczynają pojawiać się posty, czy ktoś używa lampy założonej na gorącą stopkę i dodatkowo na odbiorniku? I czy możecie ustawić wtedy jakiekolwiek parametry na lampie założonej na aparacie i wyzwalaczu. Bo u mnie przy takim układzie lampa wali w cały świat, nie reaguje na żadne zmiany. Nie mówiąc już o możliwości zmiany czegokolwiek z menu aparatu. Czy Wy tez macie takie problemy czy mnie się trafił jakiś felerny zestaw?
    Ostatnio edytowane przez Owidius ; 27-04-2014 o 14:03

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Czy Wam też nadajnik non stop przechodzi w stans spoczynku?

Witam,

mam do Was pytanie.

Chciałbym zakupić zestaw wyzwalaczy do strobingu. Potrzebuję zestawu 1 nadajnik + 3 odbiornik.
    Chodzi mi po głowie Pixel King Pro.

Zestaw który mogę kupić na Allegro to 1x Pixel King Pro (nadajnik i dobiornik w jednym) + Pixel King X (Odbiornik).

Nigdzie nie znalazłem samych odbiorników Pixel King X, które mógłbym zamówić. Ewentualnie na ebayu.

Co myślicie o tym, aby zamówić 2 zestawy (Pixel King Pro + Pixel king X). Pixel King pro i tak może działać jako odbiornik.

Czy może lepiej zamówić 1 zestaw (Pixel King Pro + Pixel king X) i domówić 2x pixel king X z ebaya?

Pozdrawiam
    The truth is out there!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów