Używam zamienników Printlab w MG6250, po założeniu ustawicznie drukowałem obrazy testowe myśląc, że w głowicy zostało jeszcze trochę oryginałów...
Używam zamienników Printlab w MG6250, po założeniu ustawicznie drukowałem obrazy testowe myśląc, że w głowicy zostało jeszcze trochę oryginałów...
Po zainstalowaniu drukarki i softu z strony Canona (sterowniki Windows 7 sam znalazł) przy próbie drukowania zdjęcia w programie Easy PhotoPrint EX (najnowsza dostępna wersja) mam taki komunikat jak na załączonym zdjęciu:
Coś muszę doinstalować?
Powyższy post do usunięcia - problem rozwiązany![]()
Witam. Jestem tutaj nowy ale liczę że koledzy podzielą się wiedzą dotyczącą drukarki IP4950. Przy wymianie tuszy pojawił się problem B200 :/ Kiedy wyjmę wszystkie kardridże i zresetuję ją pomieli pomieli i nie miga 10 razy, ale w momencie zakładania zamienników od razu wyskakuje problem ponownie. Dodam że wcześniej takie cyrki się nie działy. Kolega który zaczął ten post mówi że ponad 90% drukarek z tej serii da się przywrócić do życia - byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Pozdrawiam
Rokowania są kiepskie.
Przejrzyj
drukarka umarła całkiem - posprawdzałem te styki co sie zakleja itd i nic - głowica idzie a tusz nie płynie. BTW. olałem temat i kupilem ip7250. Co proponujecie po oryginalnych tuszach? czy kupno wiecznych tuszy i uzupełnianie strzykawką trzymając sie od początku jedengo porducenta zamienników ma wg Was sens? jeśli tak to jaki tusz najlepiej kupić. Dzięki za porady
Ja bym się w strzykawki już nie bawił. Ceny zamienników spadły do poziomu akceptowalnego, np. znane mi z serii CLI526 PrintLaby, kosztują obecnie 8zł z chipem (CLI551 oczywiście).
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II