7D MkII, C15-85, C 400 L 5.6, C35 IS 2.0 + statywy, plecaki i inne badziewie
To może z Twoim egzemplarzem coś jest nie tak? Bo na razie tylko Ty zgłaszasz takie problemy.
Zwłaszcza jeśli zostały Ci te szkła co masz teraz w stopce.
Ostatnio edytowane przez kaindox ; 15-07-2013 o 13:50
Tak na prawdę napisałem powyżej, iż większość zdjęć wykonuje 50 lub 85 1.8. Jednak czasami, w moim przypadku dość rzadko przydaje się coś szerszego, ze względu na wyjątkową sporadyczność tych momentów (głównie jak przejrzałem zdjęcia to wakacje) zastanawiam się właśnie w co inwestować. Niestety nie stać mnie na to aby posiadać jeden i drugi. Skłaniam się do 35 ze względu na to iż faktycznie jest porównywalna do tego co miałem w Tamronie przy 17 na aps-c. O szerszym szkle najwyżej będę mysłał bliżej wakacji. Jednak niewątpliwe zalety 24-105 i jego uniewersalność właśnie powodują mocny dylemat.
Prawda jest taka, że przy Twoich ogniskowych 35mm bardziej przyda się, zwłaszcza przy tym świetle. 24-105mm używam jedynie, gdy wybieram się na urlop i wtedy ilość obiektywów w plecaku/torbie ma znaczenie. Aha...i jeszcze street foto. W innych przypadkach - stałki górują.
Bo mam swoje (odmienne) zdanie ?
Ja nie gloryfikuję czegoś tylko dlatego, że większość tak ocenia.
Ja nie po to wydałem 3.5 koła na szkło że światłem 1.4 żeby robić zdjęcia modelce przy pięknej pogodzie...
Sigma u mnie miała inną rolę do spełnienia i dała ciała.
Już wcześniej napisałem w jakich warunkach się wyłożyła...
Wytalkowane z GT-I9100
U mnie na Classicu nie bylo problemu z sigma poza tym nie mialbym chwili problemu z wyborem miedzy tymi szklami![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.