Witam, tak jak w tytule, mam jakieś 250zł na mikrofon pod Canona 7D.
Jaki sprawdzone mikro polecacie?
Pozdrawiam serdecznie![]()
Witam, tak jak w tytule, mam jakieś 250zł na mikrofon pod Canona 7D.
Jaki sprawdzone mikro polecacie?
Pozdrawiam serdecznie![]()
Za tyle nie kupisz nic przyzwoitego.
Przejrzyj sobie to podforum - temat był kilka razy poruszany.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Rownież poszukuję mikrofonu do 7D
Przejrzałem forum i znalazłem mikrofony kwartowe oraz typu shotgun.
Bedę robił film z podrozy poślubnej - wycieczki (swoj) chciałbym, dokupić do swojego Canona mikrofon. Dotychczach wyciszałem zupełnie głos w filmach i podkładałem muzykę, bo mocniej było słychać wiatr niż osobę mówiącą.
Co byście polecili ? jaki rodzaj mikrofonu. Nie potrzebuję czegoś super... raczej niska półka.
Canon 7D, 15-85, 70-200 F4, 50 F1.8; S 10-20
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1. Dowolny malutki mikrofonik z MediaMarktu. Byle miał wtyczkę stereo, a nie mono.
2. Na to zakładamy malutkie skarpetki frote jako filtr wiatru ( jedna lub dwie jedną na drugą) zakupione w sklepie dla maluchów.
3. Zestaw ten należy przylepcem/ tasmą klejącą przymocować np. do paska aparatu. Do statywu odradzam, bo mozna urwać kabel przy zdejmowaniu aparatu.
Polecam
60D, 5Dmk III, C 24-105, S 150-500, C 50/1.8, EX 430 II,
D 20, G1Xmk I, C M5 + Tamron 18-400 ,
Jakość dźwięku raczej fatalna, nie ma to sensu kompletnie.
Lepiej dołożyć do tych 250 zł i polować na używanego RODE Videomic (nowy ok. 400 zł). Jest to wydatek (choć to najtańszy z mikrofonów RODE), ale jest to sprzęt na długie lata i zapewnia studyjną jakość dźwięku (choć wiadomo, że dużo zależy od warunków w jakich się nagrywa).
A co myślicie o mikrofonie firmy BRAUN TOPMIC 120
BRAUN PHOTO TECHNIK GmbH ť audio
Mikrofon do lustrzanek DSLR Braun (3447991817) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Używany koło 200 zł, nowy 100 euro
Canon 7D, 15-85, 70-200 F4, 50 F1.8; S 10-20